Mad for Each Other [ Őrülten szerelmes ] – S01 – 2021

Hát ez mi volt itt kérem szépen? Amint láttam az első epizódot, azonnal írni akartam róla, de aztán inkább kivártam vele, mert nem tudom mennyi értelme lenne csak magáról mondjuk a pilot-ról írnom az oldalon. Így is van épp elég tennivaló…

Hát milyen első rész volt ezt… Mármint az alapszituáció, a karakterek, a jelenetek, az egész abszurditása. És többször hangosan felnevettem, és most is mosolygok, amikor ezen sorokat írom. És igen, itt még csak az első epizódra gondolok. De milyen alapszitu és milyen karakterek? Hát nézzétek meg. Én nem rontok el semmit nektek.

Kissé beteges cucc egyébként, de nem kell félni, jó értelemben az. Közben valahol mélyen emberi is az egész. És ugyanez igaz az évad egészére nézve. Az első szerintem kifejezetten vicces. Lehet persze valakinek nem lesz az, nem tudom, nekem akkor nagy szükségem volt arra, hogy lássam, másnak is tud nagyon, de nagyon szar napja lenni. Néha jól esik, ha nem csak magán, hanem másokon is nevet az ember. Még ha az csupán csak egy sorozatos karakter is. De valóban, amit ezek leműveltek a képernyő előtt, hát azon tényleg besírok. De ez alapvetően azért nem egy komédia, hanem egy humoros elemekkel feldobott, eléggé mély dráma – romantikusan izgága szerencsétlenkedésekre felfűzve.

Egyes pillanataiban iszonyatosan aranyos az egész. Szinte még most is megható, hogy visszagondolok rájuk. De az első epizód során inkább csak sodródsz az árral, mivel egy 35 perces részről van csak szó, engedje el mindenki magát, aztán nyomjon a lejátszás gombra. Nem az első epizód során kell mindenre választ kapnunk, sőt, még jóformán a kérdések megfogalmazása is csak úgy ahogy történik meg. De aztán a későbbiek során ezekre is sor kerül. De még hogy…

Akár gyűlölik egymást, akár nem, valahogy nagyon érezni lehet a két főszereplő között működő lehengerlő kémiát. Legyenek akármilyen defektesek is – akármilyen okból is kifolyólag –, az én szívemhez eléggé hozzánőtt ez a két karakter. És egy ilyen sorozatnál ez az első és legfontosabb dolog. Hogy ezen túl miről van szó benne? Apránként megtudjuk ki és honnan szerzett talán egy egész életre szóló lelki sérüléseket, sebeket. Ahogyan talán az is kiderül, hogy ezekkel ki és mit tud kezdeni.

Azért tényleg külön pacsi ennek a sorozatnak, hogy az ilyen megpróbáltatásokat átvészelő karakterek történeteit általában nem szokták ennyire bátran humoros, romantikus környezetbe helyezni. Nyilván – nem lehet elfelejteni, hogy – én elég kevés komédiát láttam az életem során, de ettől még ezt – a megállapításomat – filmes élményekre alapozva is tarthatom.

Igazából a cselekményről felesleges lenne többet írnom, vannak benne apróbb ügyek is, meg egy nagyobb átívelő dolog is, de ezek annyira azért nem ütnek. Az egyik fő krimiszál lezárása mondjuk eléggé csalódást keltő, pedig akár jóval több is lehetett volna benne – még ha érezni is lehetett, hogy ilyen téren nem kell csodákat várni. Szerencsénkre – ezt a fentit leszámítva – egy elég klassz befejezést kaptunk.

Érdekes egyébként, hogy imdb-n és trakt.tv-n is az első rész áll a leggyengébb értéken, pedig én nagyon bírtam ugye.

7.4/10

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük