Sorozatos toplista – 2021

2021-ben csak 24 évadot sikerült abszolválni, de azért lássuk azt a top 10-et… A posztereknél lévő rating senkit ne zavarjon, az a sorozatra magára vonatkozik, és hát nem véletlen, hogy „A káprázatos Mrs. Maisel” jobb felső sarkában nincs értékelés; még nem tudom, hogy mennyit adjak a szériára összességében… Majd idővel biztos kiderül, meglátjuk milyen évadokkal zárják a történetet.


1. The Underground Railroad – A föld alatti vasút – 9.7/10 [ kritika ] – [ vetítőterem ]
[ minisorozat / 2021 ] – / dráma, történelmi, háborús /

Egy roppant profi sorozat, ami tényleg közel hibátlan. Ennek ellenére – nem véletlen – kicsit nehéz néznivaló.

2. The Marvelous Mrs. Maisel – A káprázatos Mrs. Maisel – 9.6/10 [ kritika ]
[ 2. évad / 2017- ] – / komédia, dráma /

Amy Sherman-Palladino sorozatát, annak is a második évadját ezzel szemben bátrabban elővenném ismételten… Nagyon élvezetes és izgalmas nyarat varázsoltak az otthonainkba. Kár, hogy a harmadik évad nem lett ilyen jó, meglátjuk a későbbiekben mit kezdenek a karakterekkel.

3. The Last Dance – Michael Jordan – Az utolsó bajnokság – 9.6/10
[ minisorozat / 2020 ] – / dokumentum, életrajzi, történelmi, sport /

Legjobb dokumentum, amit valaha láttam? Oké, nem sok hasonlót fogyasztottam, és nekem hozzáadott az értékhez, élményéhez, hogy nem is tudtam mindig, mi fog történni, szóval ha úgy vesszük, akkor számomra nem csak érdekes, hanem izgalmas is volt. Ennek ellenére úgy gondolom enélkül is az első háromban lenne.

4. Mare of Easttown – Easttowni rejtélyek – 9.5/10
[ 1. évad / 2021 ] – / krimi, dráma, misztikus /

Kisvárosi krimi, sokszereplős, ki tudja, hogy ki mit tud felállással. Mondhatnánk, ez kicsit elcsépelt, de aztán valahogy mégis más az egész. Lehet lesz második évad… Reméljük a legjobbakat. Nem sok ilyen szinten mozgó krimi van, én szívesen megnézném, mi lenne a folytatásban.

5. Lonesome Dove – Texasi krónikák: Lonesome Dove – 9.5/10 [ kritika ]
[ minisorozat / 1989 ] – / kaland, dráma, western /

Egy remekbeszabott western, nagyszerű színészekkel, poénokkal és drámával. Néhol látszik rajta, hogy már nem mai darab, de ezek nem vesznek el belőle igazán semmit. Szinte mindenkinek ajánlott lenne egyszer megnéznie.

6. The Crown – A korona – 9.4/10
[ 4. évad / 2016- ] – / életrajzi, dráma, történelmi /

Engem még mindig lebilincsel a The Crown. Iszonyat minőségi munka benne. A csúcspontok is jók voltak… Valahol lehúz, valahol felemel ez a sorozat, és mi lesz még itt…

7. Succession – Utódlás – 9.4/10 [ kritika ]
[ 3. évad / 2018- ] – / dráma /

Valamikor megvetem ezt a világot, ezt a családot, valamikor meg irigykedem rájuk. Aztán néha meg csak mosolygok és nevetek, hogy ezek mit össze nem szerencsétlenkednek ott. Ez azért ne tévesszen meg senkit, aki nem ismeri a szériát. Az egyik legkomolyabb új dráma az utóbbi évekből.

8. Maid – Egy szobalány vallomása – 9.3/10 [ kritika ]
[ minisorozat / 2021 ] – / dráma /

Hát ezt is bármikor újranézném. Margaret Qualley által alakított Alexért egyébként is bármikor lerágnám még egyszer a körmömet… Valószínűleg le is fogom…

9. Informer – Besúgó – 9/10
[ minisorozat / 2018 ] – / krimi, dráma, thriller /

„Szimpla” beépülős sorozat, de elég komoly is közben. Van egyébként olyan, hogy szimpla beépülés? Mert hát azért ez pont az a fajta meló, ami valószínűleg soha nem olyan egyszerű… Az első rész egy erősebb 7-es, aztán egyre jobb és jobb lesz…

10. Caliphate – A kalifátus – 8.8/10
[ minisorozat / 2018 ] – / krimi, dráma, thriller /

Pörgős, izgalmas kis krimi, aktuális témával, jó szereplőkkel. Az erős üzenet is adott, bár nyilván egy ilyen sorozat a logikus „panelekből” tud csak építkezni, szóval irreális elvárásaink ne legyenek. Én szerettem nagyon. Amúgy ez is az évad során érik be, szépen, fokozatosan szállítja az egyre jobb epizódokat.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük