A Love Song – 2022 – október 3-án az Apple TV-n

Megint milyen kis potenciális kincset találtam. Max Walker-Silverman első egész estés filmje október 3-án válik majd elérhetővé az Apple TV kínálatában. Előzetest ismét nem néztem, de az aranyos plakát, a hegyek, a meglehetősen jó kritikák meggyőztek arról, hogy azonnal nézős legyen. Aztán meg kivételesen bátorkodtam elolvasni a kis leírását, ajánlóját is… (Lentebb megtalálod!) Most mondjam ki tényleg, hogy pontosan ez kell az én lelkemnek?! Szóval először a poszter…

„Faye (Dale Dickey) magányos utazó, aki horgászattal, madármegfigyeléssel és csillaglessel üti el az idejét egy vidéki, coloradói kempingben, miközben régi ismerőse, Lito (Wes Studi) érkezésére vár, aki saját kísérletező és nomád útját járja a zord nyugaton. Ahogy a countryzene, ami hagyományosan az összetört szívekről és az önmagukat és másokat kereső amerikaiak kitartásáról szól, úgy az A Love Song lírai, de végső soron vidám refrént alkot az egyedüllét személyiségformáló hatásáról, és emlékeztet rá minket, hogy a szerelem bármely életkorban erőt adhat és elkápráztathat.”

Ugye mennyire jól hangzik? Sajnos magyar feliratos előzetest youtube-on nem találtam. De itt van legalább addig ez…

A The Washington Post ezzel zárta a kritikáját. / 100 pont /

„Like silent meditation, “A Love Song” isn’t for everyone. The movie requires its audience to both remain still and stay engaged. Those are skills many directors no longer value, so they’re skills many moviegoers no longer possess. But for those who will do the work, “A Love Song” is a special film that will stay with you long after the clamor of real life rushes back in around you.”

A The New York Times összegzése egy mondatban. / 90 pont /

Slow, sweet and subdued, A Love Song, Max Walker-Silverman’s lovely first feature, is about late-life longing and needs that never completely go away.

A The Wrap utolsó bekezdése pedig ez lenne az írásukban. / 100 pont /

„As exquisitely transcendent a film as 2022 will likely see, “A Love Song” is a cinematic rhapsody told in whispers of truth that confirms that love, for a lifetime or for a moment, merits the effort to be pursued in other people and in the overlooked wonders of existence.”

75 pont alatti értéket mindössze 6 kritika alatt kapott, de az is nagyon bíztató, hogy a tomatometer 96%-os rotten-en. Hát meglátjuk majd. Már nem sokat kell aludni.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük