Lexie Carroll két új csodálatos klipje, valamint egy Glosser féle kis álmodozás

Lexie Carroll-t én fölöttébb szeretem. Itt is írtam róla már, amelyet az egy feltörekvő tehetség első néhány lépése alatt olvashattok el. Aztán azóta, pontosabban május 3-án meg is jelent a második EP-je a fiatal hölgynek. A címe „it’s difficult to talk” lett. Már önmagában ez is szívmelengető… Én meg nem csak a dalokért vagyok oda, hanem a totálisan egyszerű, de ettől független nagyon hangulatos klipekért is. Imádom őket. Mind a három tételt. Álmodozósak, „kissé” szomorkásak, plusz kettőt nyugodtan vehetünk szerelmes dalnak is. De ezen túlmenően is nagyon aranyos, kedves kis videók ezek, mindegyikben van valami „apróság”, amely engem roppant mód magával ragadott. Alattuk röviden kifejtem, hogy mik is lennének ezek a dolgok…

Nem nagyon tudok választani, hogy melyikkel kezdjem, melyik is tetszik jobban, így nevessetek csak, de itt a gép előtt ülve kisorsoltam, mi legyen a sorrend. Kérem szépen, ez egy komoly blog, komoly eszközökkel. 😅

Lexie Carroll – tomorrow

Hát itt az első kis szerelmes dal. Ha a szerzemény maga, illetve a szövege nem árulnának el nekünk semmit, akkor is ott lenne nekünk támasznak Lexie arca és a szemei… Határozottan minta a sírás kerülgetné néha. És nekem az is nagyon tetszik, hogy nem csak egy napszakban vették fel a videót. Bár logikus, hogy úgy döntöttek, hogy nem néz Lexie folyamatosan a kamerába, számomra úgy tűnik, mintha kerülné a „néző tekintetét”; olykor elfordul, olykor lesüti a szemét… A dal egyébként a „holnapról szól”, ami olyan, mintha sosem jönne el… Ismerős gondolom mindenkinek… (Március 8. óta a klip mindössze 7200 megtekintésnél jár.)

„Tomorrow feels like it might never come
Keep me here my head against your lungs
And I wouldn’t mind if the world stopped turning
And I wouldn’t mind if we just did nothing

I would sit here in this living room
With only you to keep, keep me company
I’m convinced we could live on the moon
We don’t need any air, I’d go about anywhere
With you”

GLOSSER – Lost in Your Life

Ez volt a GLOSSER első kislemezdala, ráadásul az első EP-jükről, amely még ’21 nyarán jelent meg. Én meg teljesen kész vagyok ettől a daltól is. Egyszerre üt agyon, ringat el, és húz is talán fel kicsit… Riley Fanning hangja és ahogyan énekel… Talán még vérzik is a szíve az embernek… 3:12 után, amikor becsukott szemekkel énekel, majd szépen lassan kinyitja őket… Végem van. Egyébként meg az tetszik kiváltképpen a klipben, hogy sötét. Igen, az. Mármint kérdés nem lehet, hogy direkt ilyen a „live felvétel”, de ez annyira megy ehhez a dalhoz… Olyan érzést kelt, mintha – egy kis teremben – egy kis indie pop duó csak nekem (nektek) zenélne. Vagy mintha csak ki akarnának énekelni magukból mindent, és ezen felül semmi, de tényleg semmi más nem számítana… (’21 július 14. óta csupán 4150 megtekintés? Nem is értem…)

„Baby, I always did what I wanted to
And what I always wanted was you
Crazy, things that I did when I thought it was love
I would stay and you would run

Lost in your life
Happens all the time
In your mind
I’m right there”

Lexie Carroll – central line

Az utolsó szám pedig… Imádom ahogy a dal felépül és „felpörög”. Nem nagyon, de annyira szépen ível a legvégéig… A továbbra is halk szavú Lexie hangjáért én meg még mindig odáig vagyok… Ami viszont tök szomorú a videóban, hogy nagyobb a fejhallgatója az enyémnél. Hehe. (Bocsi, most komolyan.) Szóval oké, remek, valóban nagyszerű a szerzemény, a klip, meg minden, de Lexie… Az van, hogy néha az alsó ajkát finoman „beharapja”, vagy hogy is mondjam… Pl. 0:47 után. De 0:56 után megint… Oké, ott van még 1:04, 1:48 és 1:56 után is, ekkor szinte kétszer (a vágás előtt és után), valamint 2:13-at követően, amikor nem hiszem el, milyen imádnivaló fejet vág már! 😀 És még tudnék a végén mondani párat… (Biztos nem direkt csinálja, hanem szimplán ilyen, lehet szorong kicsit, vagy nem tudom… Talán nem véletlen lett „it’s difficult to talk” a korong címe. És ezt látjuk is rajta… (Május 10. óta 8760 alkalom…)

„It’s a funny, it’s a funny feeling
What a lonely city, everybody leaving
Count the coloured lines tangled on the walls
I don’t know what we wanted but we sure got lost

But you look like you’ve something to say
Let’s get off at Queensway
Walk you to your dad’s place
You can tell me if they’ve come back again
The shadows in your nightstand
Stirring up a flight plan
Flight plan”

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük