Montana Story – 2021 – ’22 szeptember 13-án premier az Apple TV-n

Nagy angolozásaim és egyéb hasznosabb vagy haszontalanabb időtöltéseim közben néha felnézek ide-oda, aztán látom, hogy húha, van felirat ehhez a filmhez. Ehhez a filmhez, amelybe már első látásra beleszerettem.

Mindenkinek biztos vannak kedvenc poszterei, könyvborítói… Lehet nézünk egy sorozatot, és készül az aktuális kedvencünkhöz pár jó új plakát – mondjuk a hatodik évadhoz. De mennyi valóban olyan poszter és könyvborító van, amely tényleg nem csak felkelti az érdeklődésünket, hanem akár mi magunk is rábólintanánk – már ha a döntés / a csapat élén / a mi kezünkben lenne? Mennyi olyan poszter van, amely adott esetben nem csak esztétikailag és formailag, hanem hangulatában, és hát úgymond fotós, kreatív szemszögből is megállja a helyét? Végignéztem trakt.tv-n milyen filmeket láttam idén, és a plakátok többsége… Hogy is mondjam… Meglehetősen meh kategória…

Ez a kettő viszont… Amilyen egyszerűek, olyan nagyszerűek. Kár is többet róla beszélnem, ide vele most azonnal. Pláne, hogy elég jókat is írnak róla. Az alábbi kis idézet pl a The Globe and Mail-ben olvasható (Toronto), ahol Chandler Levack az alábbi sorokkal zárta 100 pontos kritikáját.

Thanks to the specificity of Richardson’s performance in particular and Giles Nuttgen’s gorgeous cinematography (the movie is shot on 35 mm), Montana Story evokes a grandiose style of American frontier filmmaking, somewhere between John Ford and Kelly Reichardt. See it on the largest screen you can find. – Chandler Levack

Kellene ennél több? Keresem is azonnal, mégis honnan tudnám beszerezni, de sehol nincs fent normális minőségben, pedig az ilyet, ha nem moziban, akkor úgy kell megnézni, és hát látom, subrip… Akkor valahol csak fent kellene, hogy legyen – mondom magamban… Hát aztán rátaláltam, ott is lesz fizetős verzióban az Apple TV-n, szeptember 13-án. Alig várom már.

És akkor bele se mentem még, hogy Kelly Reichardt is meg lett említve, ugye ő egy nagy kedvenc nálam… Aztán ott van a szerintem roppant helyes Haley Lu Richardson is, akit a Columbus óta nagyon szeretek.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük