Meek’s Cutoff – 2010 – Blu-ray

Ez az első, de talán nem az utolsó ilyen poszt. Van már néhány érdekesebb és különösen szép kiadásban pompázó lemez, film és könyv a polcomon, de mivel érthető okokból én is áttértem a digitális tartalomvásárlásra, így ezek száma a közeljövőben nem valószínű, hogy jelentősebb emelkedésnek indulna. Néha persze az ember így vagy úgy, de rákényszerül, hogy valami a polcára kerüljön. Aztán meg idővel újabb polc a meglévő fölé vagy mellé…

Szóval ez a mostani szerzeményem. Egyenesen Amerikából. A filmről korábban már írtam. A lemez persze az egész EU-ban lényegében nem kapható. Aztán nagy kedvenc, és 1080p-ben, jó minőségben se legálisan, se illegálisan nem nagyon beszerezhető, hát megoldottam így… Az Oscilloscope filmek táborát erősíti Kelly Reichardt zseniális westernje, és itt megjegyezném, hogy különös figyelemmel érdemes átfutni az általuk kiadott egyéb filmeket is (a fentebbi link oda vezet), hiszen nagyon igényesek a borítok; nagyon jó látni, hogy hasonlóan következetes és letisztult egyendizájnt alkalmaznak minden általuk gondozott kiadásra.

Emiatt a film miatt vettem a laposhoz egy külső BR olvasót is, aztán ahhoz találtam egy nagyon jó, ingyenes rippelő programot (nesze neked régiókorlát), így már mehet is fel rá a felirat, az anyag meg majd a NAS-ra.

Ezzel meg nyitva az út a nagy kedvencek jó minőségben való beszerzéséhez és az újranézésükhöz természetesen. Mert pl. mi az, hogy a The Killing (US) csak 720p-ben van fent, akárhol is keresem? Annyira elszomorított a tény, hogy ennyire futja csak a kedvenc sorozatommal kapcsolatban 2022-ben még mindig, hogy nem olyan régen töröltem is a 720p-s verziót belőle. Aztán ott van az is, hogy a The Killing a trak.tv szerint egy streaming szolgáltatáson sem elérhető hazánkban, megvenni legálisan persze nem tudod, hát miért is tudnád persze… Az Amazon-on digitálisan igen, de az nincs lokalizálva… Szóval marad az, hogy kinti verzió, megcsinálod olyanra, ahogy akarod, aztán alá megy a felirat. Macera. De hát ez van. (Ami külön furcsaság, hogy az utolsó, negyedik évadot maga a Netflix rendelte be, aztán ugye sehol semmi…)

Igazából nem is bánom, hogy nincs hat szerkény teli Blu-ray lemezekkel, mert egy vagyon is állna bennük, meg ugye a kevesebb néha több. Így legalább egyértelmű, hogy ha még ma is megvesz az ember valamit, az már azért több mint jelzésértékű.

Nem is értem, hogy miért nem csinál valaki egy normális platformot a sorozatoknak. Olcsó a HBO Max, a Netflix, de pl ha valaki jószerivel csak a Vészhelyzetet, meg a LOST-ot nézné meg újra az egész év során, az bizony jobban járna anyagilag is valószínűsíthetően, ha megvenné őket örökre…

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük