Szépséges fiatalság – Ji-eun Lee (I Dzsiun, IU) és az Above the Time c. klip

I Dzsiun, ismert művésznevén IU dél-koreai énekesnő és színésznő. Művésznevének jelentése „te és én eggyé válunk a zenén keresztül”.” Írja a wikipédia…

A mindössze 29 éves hölgy 5 nagylemezt készített már, és meglepetésemre RYM-on nem is olyan rossz értékelésekkel futnak. A 2013-as Modern Times és a 2017-es Palette legalábbis elég magas pontszámmal szerepelnek az oldalon.

Én még nem hallgattam meg egyiket sem, csupán pár dalba kóstoltam bele, de pl. az Above the Time c. szerzeményével rögtön be is mászott a szerelmes dalokat tartalmazó lejátszási listám elejébe. A klip pedig annyira, de annyira szép… És a szöveg is… (Sóhaj…) Ezt egyébként legegyszerűbben úgy érhetitek el, hogy youtube-on rányomtok a felirat gombra.

Filmes és sorozatos fronton is nagy sikereket tudhat maga mögött, bár én eddig csak egy produkcióban láttam, de aki kiváncsi arra, hogy „mit is tud”, az nézze meg az egyébként is vastagon 10/10-es Persona utolsó epizódját, a Séta az éjszakában című, fekete-fehérben pompázó, mindössze 19 perces gyönyörűséget. Mondjuk a Netflixen. (Én ma este tuti újranézem.) Erről a minisorozatról írtam is korábban. Négy kis epizód, különálló történetekkel, szóval elég akár csak az utolsót megnézni. (Az messze a legjobb.) Csalódás kizárva. Mondom én persze… Egyébként ezen túl szerepelt pl. a Broker című Koreeda Hirokazu filmben, illetve van egy sorozat, amit nagyon, de nagyon várok tőle – hátha valaki behozza már végre ide is. Ez pedig nem más, mint a My Mister címet viselő, 2019-es családi dráma, amely aztán tényleg mindenhol kimagasló pontszámokkal áll. (IMDb: 9.1! / Trakt: 90!)

A képek meg… Hát lenne még mit mutatnom, de lesz még biztos tőlem, róla… (Vele egy panelben lakónak is el lehetne adni mondjuk egy drótkerítést, szóval van anyag rendesen…) Iszonyat jó, hogy a képek egy részét megtaláltam nagyon-nagyon jó felbontásban is…

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük