Részlet az A Tale of Winter című Éric Rohmer filmből

Hit, szerelem, filozófia, lélek… Ez meg egy nyolc perces, szerintem nagyon aranyos részlet a filmből. Tipikus Rohmer. Mondom ezt úgy, hogy csak két filmjét láttam még, azok is a „Négy évszak meséje” első két darabját jelentik csupán.

Youtube-on nem lehet megosztani, a blog tárhelye meg nagyon hamar elfogyna, ha ide raknék fel ilyeneket, szóval aki nem ismeri a filmjeit, vagy érdekli egy jó kis elmélyültebb beszélgetés, az kattintson erre a linkre. Nem kell izgulni, csak a google drive videóra irányít. Kedvcsinálónak itt egy kép a filmben szereplő, szavakat nem találóan bájos Charlotte Véry-ről.

Egyébként nekem egyik film sem hatalmas kedvencem eddig, bár a második – ahonnan ez a pár perc is van – egész jó azért. De ettől még nem lehet kérdés, hogy ez a beszélgetés, vagyis bizonyos momentumok igenis nagyon tetszenek a rendező úr munkáiból. Persze az elismertebb alkotásai még hátra vannak; nagyon érdekel A Summer’s Tale c. filmje is; 91-es metacritic és 7.6-os Imdb értékkel csak nem lehet gyenge. A történetek egyébként nem függenek össze, szóval aki kedvet kapott valamelyik Rohmer filmhez, az kezdheti a „jobbnak” véltekkel is – például az utóbbi megemlített A nyár meséje cíművel.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük