Vetítőterem – #67

Decision to Leave [ A titokzatos nő ]  – 2022

JackOneill – 8.5/10

Ahogy Gabo81 jelezte, hogy kicsit besokallt a tárgyalóteremi drámáktól, úgy én is jeleztem ugyanezt a romantikus filmek irányába. De csesszemeg ez a film működik. És nem azért, mert ennél szebb történetet nem hordott a hátán a föld, hanem mert úgy tudott megmaradni ezen a vonalon, hogy közben egy elég erős krimi/thriller is. Na és ez már igen. Sokkal jobban fekszik nekem az ilyen műfaji keveredés. De még hogy oldották ezt meg… Kicsit sem érződik erőltetettnek egyik része se. Pedig sok klisé vagy nevezzem inkább műfaji sajátossággal dolgozik, de ezeket olyan precízen válogatta össze a rendező, hogy még így sem zavaró. Például mennyire lerágott csont már az életunt nyomozó karaktere és mégis milyen jól működik. Egyedül a tempó volt kissé lassabb, aminek következtében fáradtan bele is aludtam első alkalommal és azért a szerelem nagysága ereje is olyan határokat súrolt, ami egy alapvetően földhöz ragadtabb filmnél az észszerűséget is megkérdőjelezi. De be kell valljam így is tetszett.

Gabo81 – 7.5/10

Elkövettem egy böszme nagy hibát. Nem HD verzióban szedtem le… A végén döbbentem rá, hogy mennyi látványról csúszhattam le. Maga a történet jó volt, viszont az egész nem tudott annyira beszippantani. Tudom, hogy nincs ilyen kategória, de vannak ezek a félálomszerű filmek. Talán a legnagyobb ilyen ikonikus a Mulholland Drive. Bármilyen állapotban kezded el nézni, a végére azt sem tudod ébren vagy, vagy álmodsz. Már itt is panaszkodtam, hogy vannak olyan filmek amiket nem tud feldolgozni az agyam és egyszerűen lekapcsol. Na ennél pont nem így volt. Éberen kezdtem el és így is fejeztem be. Pedig egy aludni nem tudó ember szemszögéből néztük az egészet. Így viszont idegesítő volt a megjelenítési mód. Amúgy nyilván érdemes lamentálni az olyan gondolatokon, hogy létezhet-e ilyen szintű szerelem

Mutasd a spoilert!

amiért képes vagy egy ilyen halált választani. Amikor rájöttem, miért ás a csaj, akkor volt egy Aztakurva pillanatom.


Talán egy dolog volt ami borzasztóan idegesitett. Spoiler!

Mutasd a spoilert!

Értem én, hogy a story szempontjából a nyomozónak rá kellett jönnie, hogy a csaj ölte meg a férjét. De mi a turóért volt megnyitva az az alkalmazás egy ágyban fekvő nő telefonján????


Azért jó volt. Ha már unjuk ezt a filmválasztási módot, tarthatnánk tematikus évet, amikor mondjuk egy adott ország filmjeire fekszünk rá. Vagy annyi jó koreai, japán nincsen?

Patrick – 9.7/10

Hát én nagyon imádtam. Moziban néztem, és kész varázslat volt. Ez a fényképezés, a képek, a hangulat, hogy mennyire nem „sablonos” romantikus film… Lehet talál az ember „szebb” szerelmes filmet, lehet talál jobb krimit, de ez olyan kisugárzással bírt a kettő kombinációjának is köszönhetően – közben meg annyira adta, annyi kérdés motoszkált bennem… Nem akarom túlragozni, hiszen a pontszám magáért beszél, de egyébként is írtam már róla. Nekem messze ez a kedvenc filmem Park Chan-wook-tól. A Joint Security Area (Demilitarizált övezet: JSA) volt még amit kifejezetten jóra értékeltem, de az sem lett több egy erős 8-asnál. Szóval a Decision to Leave volt a 7. film, amit tőle láttam, és ezzel végre be is ért a kapcsolatunk. 🙂

Defending Jacob [ Jacob védelmében ]  – 2020

JackOneill – 8.8/10

Ez jó volt. Kicsit tartottam az alapsztoritól mert ez a téma sem új, de itt sikerült ezt magasan megugrani. Az egész epizód kissé sötét hangulata konstans rátelepszik az egészre anélkül, hogy különösebb brutalitást, vagy csak hasonlót mutatnának. Ugyan a sorozat lényegi része csak most fog beiundulni a felvezetés nagyon össze lett rakva. Evans simán elviszi a hátán a részt, de a többi szereplővel sincs baj. És ami legfontosabb, hogy jelen pillanatban meg nem tudnám mondani tényleg Jacob-e a tettes…Nagyon tetszett

Gabo81 – 8/10

Annyira jó volt, hogy pár nap alatt le is daráltuk az egészet. A trakt-en 9 pontot adtam rá, viszont az első rész számomra csak 8. Tudom, tudom az első rész úgy is csak bevezetés, karakterek bemutatása stb., de nekem a családot túlsagosan idealisztikusan mutatták be, vagy hogy is mondjam, erőltetetten idealisztikusan. Meg maga amerika kapitány is olyan „robotos” volt, de ez később ki lett fejtve és meg lett bocsátjva. Azt hittem ennyire hiányzik neki a pajzsa 🤣 Az a vicc, hogy nem is tudnék az egészről mit írni. Az atmoszféra kérem szépen, ami miatt rácsavarodik rögtön az ember egy ilyen sorozatra. Pedig nem egy ilyen krimit láttunk már. Nagyon jó élmény volt, ajánlom mindenkinek!

Patrick – 8/10

Nekem nagyon adta. Ez a sötét hangulat… A téma magától értetődő, hogy bejön a darkos, elfajzott lelkemnek… (Mondjuk egy ideje már nem annyira éjfekete szerintem – vagy lehet nem is volt (?) –, inkább nevezhetném kékes-rózsaszínűnek, csak nem látszik a sötétben… 😂) Gabo81-nek féltem, hogy nem fog tetszeni, hiszen tárgyalótermes dolgokra célzott, hogy unja őket, aztán… De szerintem ő sem látott mindent, sőt… Én imádom ezeket (olvasni is), sorozatok közt szerintem eléggé kimaxoltam a témát, a legtöbb „klasszikust” bepróbáltam, végignéztem. Érdekel a jog, hogy mi, miért és hogyan történik (főleg odaát nyilván). Itt az első részről tényleg nem tudok semmi különlegeset elmondani. Egy erős alapozás, egy valóban 9/10-et érő évadhoz. Nincs benne különösebb hiba, csak egyszerűen nem ettől a részről teszi le az ember a haját. És ez talán általában így is van jó. Egy lemezen sem szeretem, ha az első tétel sikerült a legjobban… De aki belevág, az nem fog csalódni az évad végeztével.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük