Vetítőterem – #52


Like Crazy [ Őrülten hiányzol ] – 2011

JackOneill – 7.3/10

És tényleg betartotta Patrick, hogy megint egy romantikus filmet kapok, hurrá. 😀 Na jó ebben azért legalább újat is láttam. A két főszereplő kémiája amennyire lehet működik bár tény, hogy az alapszituáció kissé megköti a kezüket, de ügyesen megoldják ezt a készítők.

Mutasd a spoilert!

Miután a baj megtörténik és a lányt kitoloncolják bekövetkezik a számomra új felállás. A távkapcsolat és annak nehézségei kerülnek terítékre.

Nagy tapasztalatom nincs ebben a témában, de elég meggyőzően mutatta be a film ennek a nehézséget. Nem is kezdett el nyálasan csöpögős lenni, helyén kezelte a dolgot. A kapcsolatuk szakaszai mellett az életük és a környezet változása is jó ötlet volt. Viszont minden szimpátiám mellett magát a filmet egy kicsit untam már a végére. Egyszerűen nem vagyok olyan végtelen romantikus alkat, mint ti az egyszer biztos. De lehet, hogy a kissé szárazabb dokumentarista megvalósítás volt az oka. Viszont a Metacritices 6.8-as értékelést kevésnek tartom azért, mert önmagában az ötlet is egyedibb mint sok más romantikus film.

Gabo81– 7/10

Számomra amilyen jól indult olyan nyűglődős lett a második fele. Ahogy megláttam a csajt, egyértelmű volt, hogy egy újabb „Renátós” van terítéken 🤣

Nagyon lelkes voltam. A fényképezés, a beállítások, az élethű párbeszédek, minden oda volt téve, aztán

Mutasd a spoilert!

valahol a második össze jövés-szakítás után egyszerűen már untam.

Imádom a kis költségvetésű cuccokat és ha lesz időm utána fogok nézni a rendezőnek. De amúgy meg ki az aki nem Katniss-t választaná?! 🤣

Patrick– 9.2/10

Már írtam róla korábban. Azt mondtam, hogy az egyik legjobb romantikus film, amit mostanság fedeztem fel. És ezt mai most is tartom persze. Mivel én szerkesztem az oldalt, látom a véleményeket, és kissé csalódást keltőek ezek a hét pontok a többiektől, de persze ha annyi, akkor annyi. Nem mindenkinek lehet olyan jó ízlése mint nekem. 😅 Majd kommentben számon kérek valamit tőletek azért.


Mare of Easttown [ Easttowni rejtélyek ] – 2021

JackOneill – 8/10

Basszus Kate Winslet alapból néz ki ilyen nyúzottan mostanában, vagy csak ennyire jól hozza a szerepet. Nem tudom, de az ő fő karaktere simán elviszi a hátán az epizódot. Pedig én nem vagyok rajongója őszintén a Titanicon kívül nem is ugrik be semmi hirtelen tőle és én azért sem rajongok úgy, mint mondjuk Patrick. De itt minden elismerésem. Egyébként az epizód elég laza, a párbeszédéi kellemesen hétköznapiak és sokszor viccesek is. A mellékkarakterek is rendben vannak. Magukba a bűntényekbe nem igazán mentek még bele, egy lány eltűnését leszámítva. A film legvégi eseménye hát, ismét kiszámítható volt, de kezdem azt hinni velem van a baj, hogy egyre ritkábban lepedők meg. Na mindegy, egy tényleg ígéretes sorozat. Még egy felkerült a nézendők listájára.

Gabo81– 8/10

Azt hittem ez is csak egy délutáni krimi-sorozat lesz, de kellemes csalódás volt. Ami elsőre pozitívan nagyon bejött számomra, hogy a főszereplő kivételével mindenki tök hitelesen hozta azt a karaktert ami oda, abba a környezetbe illett. Valószínűleg a a főszereplővel sem lenne semmi bajom, ha nem láttam volna a Titanic-ot. Olyan idegesítő volt némely párbeszéd, hogy esküszöm én szégyelltem magam. És nem azért mert művi lett volna, hanem mert tök hiteles. Amikor sorban álltak a kosaras bulinál és Rose ramászott a másik nőre, kikapcsoltam volna, ha egyedül nézem. Jó látni Amerikának ezt az oldalát is, de mégis a Killing például sokkal jobban lebilincselt. Párom ezt már darálta, nem tudom, hogy folytatnám-e egyedül. Lehet ott lenne a listán.

Patrick– 8/10

2021-ben ez a 7. legjobb pilot volt az általam látottak közül. Aztán a negyedik legjobb sorozatos élmény lett belőle év végére. Kellene bármi mást is írnom? Az első epizód elég lassan indul be, de nekem tetszett, hogy nem az van, hogy itt egy helyszín, pár szereplő, aztán induljon a móka, hanem előtte azért szétnézünk, ki, mi, hogyan és merre… Szóval olyan kis meghitt cucc volt a pilot – a maga nemében. Nekem üdítő volt. Kate Winslet meg jó, de igazából én ezt a sorozatot a frenetikus összképe miatt szerettem. Nem lógott ki semmilyen értelemben, amiért hálás is vagyok valamilyen szinten, mert így bizton állíthatjuk, hogy a sorozatért van Winslet, nem pedig a sorozat ő érte. Aki szereti a krimiket, annak szinte kötelező végignéznie.

One comment

  1. Hát srácok, értem a hét pontot, de hogy mindketten pont a film második felét unjátok… 😳 Pedig szerintem az az „izgalmasabb”, és az eleje a szokványos. És az, hogy a végéről egy szót sem szóltatok… Hát szomorú. Pedig nem sok ilyen ügyes, okos, finom filmes lezárással találkoztam még… És ezt műfajtól független mondom. 👌

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük