Rólam

Patrick vagyok, akit általában minden is érdekel…

Mióta az eszemet tudom, pontozgatok mindenféle oldalakon, néhány helyen elég sok mini-kritikát is írtam, legyen szó könyvekről, filmekről vagy zenékről, és hát bevallom, már többször nekifutottam egy blog írásának is, melyek aztán túl lassan is pörögtek, lelkesedésemet, érdeklődésemet veszítettem, stb.

Szóval most újfent nekilátok, mert hát azóta is szorgosan véleményezgetek dolgokat, a Vetítőterem pedig valamilyen szinten lökést adott ennek az egésznek. Néhány régebbi kritikámat áthoztam a korábbi blogomról, szeretném egyben tudni az ilyen írásaimat, még ha sok hosszabb nem is született akkoriban. Ha pedig már itt tartunk, szeretek általában tömörebben, lényegre törően fogalmazni, lehetőleg spoiler mentesen. ha lesz is spoileres rész, az jelölve lesz mindig. Én sem szeretek olyan kritikákat olvasni, amelyben ha csak érintőlegesen is, de lelőnek bizonyos dolgokat a cselekményt vagy karaktereket illetően, ezért aztán előzeteseket sem nézek, sőt még a könyvek leírását, fülszövegét sem olvasom el általában. Én még pl. az olyan spoiler mentes írásokat sem szeretem túlzottan, ahol kiemelik, hogy mekkora csattanó is lesz a végén, azaz még ha nem is írják le, hogy mi lesz az, attól még az ember felfokozott elvárásokkal ül oda, lehet már előre azon agyal, mi is lehet az a dolog, és ez bizony azzal járhat, hogy ez a gyomros, katarzis nem tölti majd be igazán a funkcióját. Szóval próbálok majd árnyaltabban fogalmazni. Persze emiatt lehet néhol kissé sablonosnak hathatnak majd az írások, de hát valamit, valamiért…

Előre egyébként nem nagyon tudom, hogy mire fogok rápörögni, épp ami érdekel, amihez kedvem van. Nagyon kommersz tartalmakat nem kell tőlem várni, sőt, tervben van, hogy inkább régebbi kisebb-nagyobb kincsek – akár újbóli – felfedezése lesz célul kitűzve. A trendi, aktuálisan felkapott művekről egyébként is mindenhol lehet majd olvasni. Persze ettől kivételek még lehetnek.

Miben lesz más ez mint rengeteg más oldal? Hát abban minimum, hogy normálisan kereshető lesz. Vannak oldalak, ahol több száz kritika készült már a hosszú évek alatt, de nem tudja az ember pár kattintással felkutatni a legjobbaknak tartott alkotásokat, mert nem rendezik ilyen szempontból őket – akár egy külön oldalon –, sőt, gyakran még csak nem is pontozzák ezen műveket, de még az ajánlott, kiemelkedő darabokat sem emelik ki sehova, hogy évek múlva akár egy fiatalabb olvasó is könnyen rátalálhasson a szinte kötelező mozgóképekre vagy olvasmányokra.