Karácsony előtt

Nem tudom készítek-e majd valami éves összegzést. Ha igen, akkor nem mostanában, mert végigdolgozom az év maradék részét, azaz – a műszakomon felül – még plusz napokra is be kell mennem. Nem sok pihenőm lesz január közepéig… Ami egyrészt jó, másrészről meg csak éljem túl… Dec. 24-én, karácsony első napján, szilveszterkor és újév napján is bent leszek, meg még a két ünnep között is… Igen, sajnáltatom kicsit magam, de persze legalább a fizetés szép lesz megint.

Nyomni kell, mert jövőre az utolsó forintig letudom a maradék kis tartozásom a lakás miatt, aztán utána minden egyes megkeresett forintommal azt csinálok, amit csak akarok. Tervezve van, hogy befektetek idővel, illetve félrerakom. Ha kitesznek a melóból egyszer, vagy csak elegem lesz mindenből, leléphessek a fenébe, és tarthassak egy nagy szünetet – akár a világ végén is –, ha éppen ahhoz van kedvem. De persze ezt csak akkor, ha úgy alakul.

Van a lakásomban már minden is, nem nagyon kell már semmi, meg minek is, ide nő úgysem teszi be a lábát. Pedig még vettem plusz bútorokat is, hátha. És új Tefal serpenyőket, hogy menőbb legyen a konyhám. Nem lett az. De ugye nem is látta még senki… 😅 Cserébe legalább elkezdtek érdekelni a keleti kaják, szóval igen, azokat próbálgatom nem elcseszni. Ja igen, jövőre tuti nem keresek tudatosan barátnőt, meg ilyesmi. Jön a fizu, megy a 70-75%-a apunak, aztán ennyi. Egyszerűen kiégtem. Elfáradtam. (Feladtam.) Nem érdekel már az egész. Sok mindent tudnék írni, mérges is vagyok, csalódott is az elmúlt időszak miatt, magam és mások miatt is. Mindegy is. Jövőre csak sorozatozok, olvasok és spórolok. Legalább céltudatosan csak magamra figyelek, aztán kész, amúgy is viszonylag rég volt olyan évem, ami csak rólam szólt, és nem vágtak vagy vágtam magam gyomorba közben… És az legalább nem tűnik talán „elcseszett időnek” vagy „eltékozolt energiának”… (Mondom mérges vagyok! 😃) Meg ha van egy szuperképességem, az az, hogy egyedül is elvoltam sok-sok éven át. Mit nekem még pár évtized így… 😅

Ja és „a lényeg”: igazából nem is a fentiekért kezdtem el írni – maximum részben –, de szóval ugye a trakt.tv-n sok-sok éve fent vagyok, szeretem is. Nyitott, sok alkalmazással lehet használni, van már hivatalos app is, ami azért szépen alakulgat, de valamilyen szinten még mindig nem az igazi az egész, pedig már rég az lehetne. Mármint még a webes felület is lehetne jobb szerintem. Néha azt érzem, hogy túl sok mindent is tud már az oldal, de a fókusz valahogy nem az igazi a fejlesztők részéről.

Na most azért ki nem elemzem, mert olyan mélységekbe bele tudnék menni, hogy csak na. Nem olyan rég elindult egy olyan site, hogy serializd. (Android app / iPhone app) Aztán az elején húztam a szám, hogy a hanyadik ilyen („sorozatkövetős”) is már, meg minek, de nem lett ez rossz egy kis idő elteltével. Letisztult, szép, jó kis statisztikákkal, grafikonokkal, és bizony lehet magyarul is írni rá. Plusz ingyenes, és nincsenek benne reklámok sem, semmi fizetős pro funkció, meg ilyesmi. (Tudom, beetetés időszak, de már jó ideje ilyen, szerintem marad is még egy ideig, plusz nem is hinném, hogy elszállnának az árazással majd.) És bár meg is csináltam a profilom még régebben, de mivel importálni adatokat sehonnan nem tudott, így hagytam a fenébe, mert akkor még nem volt túl meggyőző. Most viszont már pofásabb a dolog, így hát manuálisan (!) szinkronizáltam a trakt.tv-s profilommal. 7.300 epizód láttamozása, 4.000 feletti értékelésekkel. 🤪 Ahol lehetett és volt róla amonnan adatom, még azt is megadtam itt, mikor néztem meg… Szép meló volt, hat agyvérzéssel kihordva, de készen van. Néhány sorozatos értékelésem is ott van már, sőt igazából minden a blogról, leszámítva azokat, amelyek több évados szériák kiragadott szezonjairól írtam.

Szóval serializd, letterboxd és trakt. Ezeken vezetek mindent amit kell. Nem sok idő. Serializden még epizódokat is véleményezgethetek a jövőben. Aki akarja, ránéz, esetleg regisztrál is, bekövet vagy nem, mindegy. Tudom, hogy elég kevesen néznek olyan dolgokat, mint én. Mármint pont ezért nem követek be (vagy vissza) majd mindenkit. Csak akiről úgy látom, hogy érdemes. (Nyilván nem mintha rám szorulnának.) De olyanokat akarok követni, akiknek adok is az ízlésére, a véleményére. Akiknek a profiljára nézve felcsillan a szemem, mert azt látom, hogy itt érdemes lehet körülnézni… Akikhez visszatérek, ahonnan meríthetek, ha épp nem tudom eldönteni, mit is kellene néznem, vagy csak éppen a kívánságlistába tennem. Sajnos kevés ilyen van, de azért trakt-en is van pár profil, amelyekre rendszeresen rá szoktam tekinteni, mert megéri. Ja és igen, itt az én serializd profilom.

Karácsonyfát amúgy most sem állítok, mert minek, illetve kinek. Úgyis munka lesz, kajálással, alvással, néhány sorozatos epizóddal feldobva, majd újra alvással és munkával. Most megyek, kaja, és folytatom a Mother (2018) c. sorozatot. Még csak a negyedik epizódnál járok, de olyan feszült vagyok közben, hogy be kell iktatnom néha egy kis szünetet két epizód között… És persze meg is könnyeztem már… De néha meg annyit mosolygok közben, mintha én magam lennék a kislány „anyukája”… 🥹

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük