Végre!

Hát én olyan boldog vagyok! 🙂 Sokat szívtam azzal korábban, hogy bizonyos filmeket és sorozatokat megtaláljak… Volt amelyeket sikerült szerencsére, miközben persze olyan produkciók is akadtak szép számmal, amelyeket viszont – szűkebb értelemben vett közkedveltségük ellenére is –  lehetetlen volt az interneten fellelni. Az nCore ilyen szinten messze nem elégítette ki az igényeimet, de még az orosz rutracker is csak tompítani tudta az éhségemet.

Jelenleg egyébként 4 mozgóképes streaming szolgáltatónál van előfizetésem, és emellett néha veszek eredeti dolgokat, digitálisan és fizikai formátumban is, szóval tényleg az van, hogy rá van kényszerítve az ember, hogyha máshogy nem is, hát így szerezzem be a számomra – adott esetben – potenciálisan fontosnak és értékesnek tartott tartalmakat, illetve a már meglévő kedvenceket.

Kedvcsinálónak álljon itt az egyik kedvenc dél-koreai rendezőmtől a Lost című sorozatának intrója. Hur Jin-ho két alkotásáról is írtam már korábban. Epekedve várom már, hogy megtudjam, mit alkotott az úr sorozatos fronton, pláne egy ilyen gyönyörűséges „kedvcsináló” után… Szerintem az egyik, ha nem a legszebb intró egyébként, amit valaha láttam.

Ennek a végtelen keresgélésnek és kutatásnak viszont most végre-valahára vége; szereztem az AvistaZ-ra meghívót. 😃 Ez egy olyan torrent oldal, amelyen keleti, ázsiai tartalmak lelhetőek fel. Na most itt végre megtaláltam számtalan kedvencem – a lehető legjobb minőségben. Az első kattintásokkal és keresésekkel járó – már szinte – enyhe kézremegésem követően aztán szinte azonnal könnybe is lábadt a szemem… 😅 Nagyon-nagyon tetszik, hogy a böngészés során is látom, ha valamihez van magyar felirat. És hát ami talán még fontosabb, hogy rengeteg, – régóta kiváltképpen – nézős sorozat és film is bezsákolásra került, kerülhet.

És bizony korábban fel nem lelt feliratokat is találtam szép számmal. Leginkább az Ázsia ékkövei oldalán, aminek szintén nagyon örülök… Szóval lehet mostanság több olyan produkcióról is írok majd, amelyeket itthon elég nehéz beszerezni… De hát ez ilyen, akit érdekelnek a koreai, kínai, japán (stb.) tartalmak, azoknak tényleg azt tudom ajánlani, hogy szerezzenek meghívót az AvistaZ-ra. Vagy a korábban említett oldalon találhattok olyan linkeket, ahol egyéb módon, egy kattintással meg tudjátok nézni az adott sorozatot / filmet magyar felirattal. Pl. itt a Lost [ 2021 ] adatlapja, ahol az oldal alján lehet a feliratokat leszedni, de ott volt még belinkelve egy másik website is; a kdrámák magyar felirattal.

Én maradok a letöltögetésnél persze, pláne ha már van egy kiépített kis rendszerem otthon, amit olykor vért izzadva, de szépen kipofozgattam az évek során. Különböző dedikált lejátszók, programok, médiaszerverek kipróbálása, használata, tesztelése… Jaj, tényleg regényt tudnék írni a tapasztalataimról… De ez mellékes, a lényeg azonban ugye a minőség lenne…

Nekem van 5 db meghívom amúgy most. Mondjuk nem hinném, hogy bárki is jelentkezne érte, és elsősorban persze az ismerőseimnek adnám, akikben meg is bíznék, de szerintem ez még nekik sem nagyon kell. (Pedig aztán nem tudják, milyen kincsekről maradnak így le…) Arányt persze tartani kell, és tényleg elég szűk a mozgástér kezdetben, de meglepően sok a remek, free letöltés – szerencsémre kiváltképpen a legjobb minőségű tartalmakra. Szóval elindulni talán úgy is el lehet, hogy az ember nem fizet be egy kis pénzt a VIP tagságért.

Röviden most ennyi. Problémám így is van mondjuk, mert a feliratok nem passzolnak mindig a legjobb, általam is preferált minőségekhez, de arra is találtam egy remek programot, legtöbbször két kattintás, és át is van időzítve a felirat… 🙂

Most megyek is, holnap és holnapután éjszakás túlóra… Csodálatos. 🙂 Pont most… Pedig sok mindent mutatnék és írnék ezeken túl is, de majd hamarosan…

3 hozzászólás

 1. Szia!

  Idegen vagyok számodra. Tavaly december óta nézek ázsiai tartalmakat.
  Nagy szükségen lenne egy AvistaZ meghívóra.
  Más oldalakon már régóta fent vagyok, de ide még nem jutottam be.
  Egy meghívót elfogadnék, ha rám szánnád. Írd meg mit kérsz cserébe.

  Kamilla

 2. Szia!

  Örülök neki, hogy te is rákaptál az ilyen mozgóképekre. 🙂 Küldök amúgy szívesen.
  El is ment közben amúgy. Ja és igen, nem is kérek érte semmit. 🙂

  Remélem hasznodra válik. Jó böngészést és letöltögetést. 😎

 3. Szia ismét!

  Én elküldtem amúgy ahogy írtam, de visszajött… (Látszólag nem regisztráltál.)
  A freemail-es címedre ment, amit megadtál a hozzászólásod előtt.

  Adj meg egy gmail-es címet vagy egy olyat, ahol tuti megkapod, és látod (még ha csak a spamek között is), illetve regisztrálj időben, lehetőleg egy napon belül, ha írok vagy észleled, hogy valóban kiment a meghívó.

  Írj egy emailt ide azzal a címeddel, ahova mehet a dolog: patrick@hidegnyomon.hu

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük