Az első osztálytalálkozó előtt, közben és után

Ígérem, nem csinálok személyes naplót a blogból – bár valamilyen szinten már most is az… De jól van ez így szerintem. Így legalább tudjátok, hogy kinek és miért is tetszhet az a valami annyira. Legyen az film, sorozat, könyv vagy csak egy ártatlannak látszó kép… Ez lesz az eddigi legszemélyesebb írásom… (És ilyenekből azért nem lesz sok…)

Szóval én a 36. évemet taposom. És még soha nem voltam osztálytalálkozón. De ez – kivételesen – azt hiszem, hogy nem rajtam múlott. Egy szakközepes volt eddig csupán megtartva, amit persze valamiért kihagytam. (Már nem tudom az okát.) Ez a mostani meg általános iskolás volt. Kb. 22 éve nem találkoztam egyesekkel. Ezek a tények, az meg már egy másik kérdés, hogy volt-e kedvem ehhez az egészhez. Most épp nem nagyon. De ha megígértem… Azt sem tudtam ki lesz ott, miközben én meg a felszínes diskurzusok sorát már előre lezongoráztam magamban. (Na jó, ez nem teljesen igaz, de hát volt egyfajta elképzelésem…) Persze a legfontosabbat – én idióta – elfelejtettem… (Innen is látszik, hogy amúgy mennyire nem ezen „kattogtam”…)

Az egész évfolyamból mindenki meg volt invitálva az eseményre. Úgy 36 fő… Ebből aztán eljöttünk úgy 10-en. (Azért idővel befutott még 1-2 ember… De az iskolában nem sokan voltunk.) Meglepő, hogy jó pár helyben lakó sem jelent meg, de ez legyen az ő dolguk. Szóval ott voltunk mi, valamint három tanárnőnk is. Sajnos csak három, de hát húsz év elteltével…

És akkor jöhet a személyesebb rész. Szinte mindenki kicsípte magát valamennyire, én meg beállítottam fekete kapucnis pulóverben. Hehe. 😅 (Hideg volt na!) De megborotválkoztam. Mármint úgy Patrickosan. Többet nem tették meg, szóval azért na’. De az kicsit váratlanul ért, hogy mindenkinek beszélnie kellett magáról… Innen is látszik, hogy mennyire kezdő vagyok, mert erre pl. nem is gondoltam. Azt hinné az ember, ez amúgy tök egyszerű… Hát persze, végül is… Annyira az volt, hogy én két perc alatt letudtam az egészet. 😅 Elmeséltem, hogy 13 éve egy helyen dolgozom, hogy van egy kis lakásom, és hogy „keresem” az igazit. Slussz-passz. Hozzátettem kissé zavartan, de finoman elnevetve, hogy „elég kitartóan keresem”. 😅 Tisztára el is vörösödtem, nem is néztem a vége felé senki szemébe pár pillanatig… Ezzel a keresés szöveggel meg úgy éreztem, mintha belém láttak volna. Persze vehették volna akár poénnak is, vagy nem is tudom. Ahogyan azt sem, hogy miért mondtam ezt el, de ha igaz… Páran úgyis „ismernek” közülük… Mondjuk az arckifejezésem lehet valakinek sok mindent elárult. 😬 (Jut eszembe, melóban két napja lecseszett valaki, hogy olyan vagyok néha, mint egy 14 éves lány… Próbálna meg a helyemben lenni. Még szoknyát is hordana szegény szerintem… 😂 Ezen nem sértődtem be amúgy, viszonylag határozottan kiálltam magamért, és egyébként is egy szemét volt. Utána mondjuk valami már sok volt, de akkor meg fogtam magam, és leültem bent dolgozni inkább…)

Tovább

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük