Vetítőterem – #69

Nimona  – 2023

JackOneill – 8.5/10

Nem nagyon volt mostanában olyan animációs film, ami kimondottan tetszett volna pedig a műfajt kifejezetten szeretem. A Pixar nagy mestere hogyan is lehet ezt úgy csinálni, hogy a felnőttek is élvezzék, de mostanában ők sem remekeltek. De most itt van ez a film, ami semmi egetrengetőt nem mond vagy tanít mégis jó.

Jó mert humoros. Ez bármely filmnek előnyére válik mert még a legkomorabb filmekben is elfér és működik egy animációban pedig végképp. Jó mert van egy érdekes és élettel teli világa, mert szép az animáció és mert szerethetőek a karakterei. Itt nálam elsősorban a címszereplő az, aki vitte prímet (érdemes eredeti szinkronnal nézni Chloë Grace Moretz nagyon jó), de a társa is kifejezetten jól sikerült.

Mindemellett a zenék, az „akciók” is jól rezonáltak, az egész késznek érződött. Én remélem, hogy kap a közeljövőben egy hasonló színvonalú folytatást.

Gabo81 – 6/10

Igazából egy mondattal le akartam tudni az egészet. Ez tulajdonképpen a Szörny rt. LMBTQ verziója. Engem borzasztóan idegesített a megvalósítása meg a zene amit mellé passzítottak, de tény és való, hogy voltak benne tanulságos és hasznos dolgok múlt elengedése, előítéletek nélküli élet stb.
És ezt az „Én látlak Téged!” szöveget át fogom venni xd

Patrick – 3/10

Hát ez botrány volt. A felénél jártam, aztán már legalább kétszer ki akartam nyomni a fenébe. Ezek a jelenetek, zenék… Meg az, hogy egyszer bálna, egyszer orrszarvú, egyszer gyerek… Nemár’… Ha legalább vicces vagy szórakoztató lett volna. Nem tudom, nekem ez végtelenül erőltetett volt. Mi a legnagyobb gondom vele? Hát az, hogy egy mély témákkal is operáló rajzfilmet ennyi idióta, abszurd jelenettel szalámiztak szét, amivel tulajdonképpen az akciózás izgalmait is tönkrevágták. (Amikor az egyik ennyit ökörködik és ennyi mindent megtehet, hogy tudnád akár csak kicsit is komolyan venni az egészet?) Szóval bár lett volna potenciál benne, mert azért szólt valamiről a film… Kár, hogy ezek a karakterek közben faék egyszerűségűek. Mármint mondjuk ki, hogy lerágott csont ez a kivülálló, kitaszított, árulós téma – egy viccesnek szánt karakterrel összecsomagolva. A legtöbb klasszikus Disney mese is erre a kombinációra épített. Csak ott mérföldekkel szórakoztatóbb volt az egész.

Ne vicceljünk már. 75 meta, 7,6 imdb-n… (Utóbbi megy még 7 alá remélem.) Szar zenékkel, gáz és kínos jelenetekkel mellette. Olyanokkal, amelyek nevetségessé tették az egészet. Szokásos gyerekeknek szánt anyag, amelyet szerintem felnőttként borzasztóan kellemetlen nézni. Néhány fix képet és beállítást leszámítva vizuálisan is meglehetősen taszító hatással bírt rám. Közel nézhetetlen… A szerelmi „szál” is érthetetlen és felesleges, mintha csak azért lett volna benne, hogy elmondhassák, hogy az is megvolt. De hát ilyen az, amikor nincs ötlet, nincs kreativitás, tegyünk bele alakváltó kisgyereket, aztán az majd szórakoztató lesz. Hát nem…

Silo [ Siló ]  – 2023

JackOneill – 8.5/10

Korai lenne még azt mondani, hogy igazán frissen tudott hozzányúlni ehhez a sci-fi műfajban elég gyakran használt történethez a Siló, de hogy komolyan vették a munkát az biztos.

Pedig nem könnyű hiszen tényleg nem friss vagy egyedi az elzárt emberek, akik azt hiszik kint nekik nagyon nem lenne jó így kénytelenek bezárva a föld alatt élni. Ott a Szikraváros, szerintem a Sziget is ide sorolható vagy természetesen a Csillagkapu – A felszín alatt című epizódja.

Az sokat segít a befogadhatóságon, hogy már az első részben kiderül a szereplők számára, hogy valami nem stimmel és gyors ütemben zajlanak az események a pilot végi csúcspontig, így nem kell részeken keresztül nézni ahogy a nyilvánvaló alapsztori után nyomoznak. Jöhetnek a részletek. Jó pont.

Tetszett a kapcsolódási pontul szolgáló terhességi szál is, ami egyben katalizátora is volt az eseményeknek.

Végezetül üdítő volt látni Rashida Jonest komoly szerepben is látni. Nem is tudom volt e hasonló.
Mindenesetre nekem tetszik, biztosan megadom neki a folytatás jogát.

Gabo81 – 8/10

Ez viszont már nagyon ütős volt, szeretném is tovább nézni. Igazság szerint a From után egy újabb bezárt világ lehet sok így rögtön.
Az első részbe nagyon sok mindent beletoltak egyszerre szerintem, de lehet pont így lesz jó a cselekmény beinditásához. Várom a folytatást és a könyvön is filózom.

Patrick – 7.3/10

Kellemes volt, csak kár, hogy semmi eredeti nem volt benne. Ott vagy valahol, nem tudod miért és hol, csak egy valami biztos: hogy szigorú szabályokra építheted az életed, miközben kérdések tömkelegére még csak hozzávetőleges választ sem tudsz adni. Remek. Láttunk már néhány ilyen anyagot. És akkor még az elnyomó, érezhetően hazug (?) vezetésről nem is beszéltem. Ez is annyira álmosító nem? Nem is tudom, nekem ez fárasztó. Vizuálisan is…

Inkább lenne benne az, hogy mindenkit átvágnak valakik, vagy nem tudom… Nem volt rossz azért a pilot, miközben nyilván kicsi és szűk tér áll rendelkezésre a kamerákkal való játszadozást tekintve, ahol egyébként is inkább a díszleteken múlik a hangulat… Amivel persze alapvetően nem volt gond, de azért nem tettem le a hajam tőle…

A főszereplők nagyon jók voltak, a problémák adottak, be is indultak rendesen a dolgok. Rashida Jones kellemes választás volt. A szívem megszakadt volna érte. Van benne potenciál, persze kérdés, hogy mennyire lufi az egész, vagy meddig képesek felfújni ezt az egészet. Persze bármi is lehet még, de ettől az, amit le lehet szűrni az első részben látottak alapján, az kb. ennyit ér…

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük