Vetítőterem – #66

Egy simán csak szórakoztató film ami abszolút kitölti a játékidejét. Egy játékipari legenda körül mozgó történet önmagában is elég ahhoz, hogy legalább egy próbát tegyek vele, de az, hogy a játék születése és az azt övező jogi játszmák álljanak a középpontban újként is hat. Ez inkább dokumentumfilm alap. Nyílván a Tetrisből nem is igen lehetett volna sokat központi történet téren kihozni. De ez szerencse is, mert az itt elmesélt történet érdekes és szórakoztató volt. Jó biztosan alaposan ki lett színezve itt-ott, de ezzel nincs is bajom. Egerton most is remek a szerepben a karaktere pedig szerethető. A zene a hangulat az kis 8 bites átvezetők mind egyben van.

Gabo81 – 7.5/10

Nem mondom, hogy ez volt az év filmje, de egy esti kikapcsolós, nasizósnak tökéletes. Akit érdekel ez a kor és szereti a történelmi jellegű cuccokat, akkor annak tökéletes. És egyszerre kettőt is kap, egyet a Szovjetunió végnapjairól, egyet pedig a játékról, amelybe nem tudom süldő koromban hány órát ölhettem bele én is sok millió sorstársammal együtt. Ilyen sztori, mint ez, a napjainkban már soha nem tudna születni.
És igen, főleg a szovjet részen voltak benázások, de szerintem ezt el lehet neki nézni.
Amúgy annak ellenére, hogy a főszereplő nagyon jó volt, tipikusan lehozta azt az tipikus amerikai archetipust akit nagyon rühellek. De lehet tényleg ők viszik előre a világot…

Patrick – 6/10

Sajnos ez nálam eléggé mellément. Pedig jó lett volna, ha valami kikapcsol. Mármint tényleg. A film legnagyobb baja, hogy a rengeteg ilyen-olyan csavar után is olyan kiszámítható, hogy már szinte fáj, de tovább megyek, mert bizony ezt megfejelték olyan pixel art stílusú bejátszásokkal, átvezetőkkel, hogy annak aztán szerintem nemhogy hozzátennie, hanem elvennie sikerült a csomagból. Mondhatnám, hogy ha volt is valami éle és súlya a filmnek, ezek miatt még kevésbé érződött tétekkel bíró produktumnak. A vége felé lévő autós üldözést én már csak kínlódva néztem végig… (Amely alatt keverték a retro játék grafikát a valóságos felvételekkel… Ugye nem kell kommentálnom?!) A karakterektől sem estem hasra. A főszereplőt értem, kedveltem (ki nem?), de az is biztos, hogy ilyen alakok közt könnyű „a legjobbnak” mutatkozni. Szóval kicsit ásítozós volt az egész… A családi vonatkozás is, ejh, kár a szóért szinte, nagyon „érintőleges” egyébként is csak…

A Tetris panelekből összetákolt valami, akár így történt, akár nem – amely nem mert elég sötét és komor lenni, pedig aztán lehetett volna. (Mocskos üzletemberek, szovjetek, távolságok, reménytelenség és kiszolgáltatottság, stb…) Valójában alig vártam, hogy vége legyen az egésznek. Precíz és pontos film, nyilván van is benne kellő mennyiségű munka, csak hát minek ugye. (És mondom ezt úgy, hogy ez a kor érdekel is. Volt ebben potenciál,  lásd a Halt And Catch Fire minden idők egyik legjobb sorozata szerintem. De az egy igazi, személyes, már szinte intim „utazás” a korba és az emberi lélek legbelsőbb bugyraiba, ez meg nagyon nem az…)

 

JackOneill – 7.2/10

Ez elvileg egy vígjátéksorozat, de annak ellenére hogy van 1-2 poénosabb jelenet drámának is beillene. De valahogy az az érzésem volt végig, hogy a Maid egy gyengébb változata az egész. Igaz abból is csak a pilotot láttam még sajnos, de az határozottan listás. Ebből viszont a jó értékelések ellenére sem valószínű hogy nézek többet. A karakterek sem olyanok akikhez egyből kötődne az amber. Igaz nem sokat tudtunk meg a hátterükről, ami azért árnyalhatja a képet.

Gabo81 – 7/10

Az első gondolatom nekem is az volt, hogy ez a szobalány brit változata, de ez engem sokkal jobban nyomasztott. Ha ezt vígjátéknak szánták akkor az a része nekem nagyon nem jött át. Ahhoz meg túl sok volt, hogy valóságnak elhiggyem, bár biztos léteznek ilyen figurák – még ha fel is tuningolták őket. Valahol irigylem is az ilyen embereket, de nagyon idegesítenek is akik ennyire egyik napról a másikra élnek és lesz ami lesz. A valóságban persze nincs ilyen szerencséjük. Vajon a valóságban is ennyire pocsék a brit gyámügy állapota, hogy még mindig a nővel lehet a gyerek??? Na majd Károly király rendet tesz! Xd

Patrick – 7.1/10

Tipikus brit anyag. De ettől még bizony annyira nehéz itt bármilyen kapcsolódási pontot találni… Nyilván persze ha keres az ember, akkor csak talál valamit. Hiszen bárki pofára eshet úgy az életben, hogy azt egyébként előtte sosem gondolta volna… De 27 perc szinte semmire nem elég. Mármint a karakterek bemutatkozása, valamint a történések leközlése mellett alig jut idő a a miértekre. Akár nézhetném is, mert nem tudom, szeretem a realisztikus és valóságos történeteket. És remélem legalább a kislánnyal nem b*szik ki még jobban „az élet”… Majd meglátom folytatom-e.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük