Vetítőterem – #58


Night in Paradise [ Éjszaka a paradicsomban ] – 2020

JackOneill – 7.7/10

Az elején ígéretesebbnek indult az egész, mint amilyen végül lett. Egy nagyobb érzelmi töltettel ellátott akciófilm, ami azonban nem annyira drámai, hogy mély nyomot hagyjon és nem is annyira akciódús, hogy azon lépdeljen végig a film. Nem a hatásvadászat, ami hiányzik, hanem nekem önmagában egy-egy karakter nem volt elég. Az elején a főszereplő veszteségét és motivációját okozó esemény működött annak ellenére is, hogy nem sokat tudtunk meg a lányról vagy a testvérről sem. De katalizátornak tökéletes volt.

Maga a főszereplő rendben volt, de nekem a lány nem volt túl megnyerő karakter. Mivel akcióban nem mutatott nagy megfejtéseket leginkább ezen oldalától vártam volna, de ez is csak rendben volt. Semmiben nem tudnám azt mondani, hogy kiemelkedően megfogott. Egyáltalán nem volt rossz csak simán jó volt.

Mutasd a spoilert!

Voltak apróbb zavaró dolgok, mint hogy a komplett maffia fegyver nélkül jár-kel, de akkor minek vásárolják? Vagy hogy a srác miért csak lebaszni tudta a csajt, hogy a bácsikája holteste már úgysincs ott te idióta ahelyett, hogy szólt volna, hogy őt is majdnem elkapták azonnal tűnjön el onnan. Vagyis nyilván ez szükséges volt a film végéhez csak mégis.

A végén azt hittem, hogy a fő karakterek legapróbb győzelme nélkül zárul a film és erre biccentettem is. Nem menekül meg a főhős, de még csak bosszút sem tud állni és az, aki a családját és őt is végül megölte megússza a dolgot. Ez tetszett…volna. De hát ez sem így lett. Így sem lett rossz megint csak a befejezés, csak nekem a másik verzió jobban tetszett volna itt.

Ó, majd elfelejtettem, hogy azért a fényképezés itt is nagyon jó volt. A kissé szemcsés és nyomott színekkel operáló képi világ jó hangulatot adott az egésznek. Egy jó film, de engem nem kapott el annyira.

Gabo81 – 7/10

Sokféle kritikát olvastam róla, volt aki az egekig magasztalta, volt aki lehúzta. Én valahol középen vagyok. A hiba most az én gépemben volt, mert túl nagy elvárassal indultam neki. Hasonlóra számítottam, mint az a bizonyos 10 pontos koreai film amiben egy pisztolylövés sem dördült, és itt ugye nem ezt kaptuk. Idegesítettek a színészek is, a love story része is.

Mutasd a spoilert!

A végén meg a leszámolásnál azt hittem a koreai Kill Bill-t látjuk. Mondjuk amikor az autópályán a rakás fekete öltönyös üldözte a főhősünket, azt hittem valami Bud Spencer filmben vagyunk.

Mondjuk az jó pont, hogy itt is véget mertek vetni a főszereplők életének és nagyon szépen volt fényképezve. Lehet ha eleve nem így indulok neki, jobban bejött volna. Vagy csak túl nyűgös voltam, tudja a franc..

Patrick – 9/10

Na ez kérem nagyon tetszett. Egyszerre stílusos, vagány és érzelmes akciófilm. Nem formabontó, hiszen sok újat nem mond, de talán nem is akar. Viszont szerintem mutat és kivált valamit. Leginkább érzéseket. És ennél több nekem – egy ilyen hangulatfilmtől – nem is kell. Nem akar továbbá az év drámája sem lenni. Egyszerűen csak elmesél egy történetet. Könnyedén, mindenféle feszengés és megfelelési kényszer nélkül. Nekem iszonyat bejött a kémia a főszereplők között, már ezért önmagában is járna a magas pontszám… Egyébként itt írtam róla bővebben.


Tokyo Vice – 2022

JackOneill – 8.5/10

Érdekelt és tetszett is. Ez már önmagában öröm. Nagyon jó volt nézni hogyan is működik Japán vállalati szinten. Persze a fegyelem és a szabálykövetés az életük része, de hogy semmi mást nem írhatnak le, mint amit a hatóság mond az vagy írói túlzás, vagy tényleg így van és az elég kemény.
A főszereplő srác rendben van a szerepben volt, de inkább a hangulatot emelném ki. Egy-egy beállítás pazar volt. Jó kis nyomozós filmnek ígérkezik egy nagyon érdekes világban. Magáról arról, hogy mi is folyik itt vagy mi után is fogunk pontosan nyomozni nem sokat tudtunk meg. Ilyen téren nagyon lassan építkezik.

Mutasd a spoilert!

Ami fejfelkapósabb momentuma volt (egy ponton egy férfi felgyújtja magát) bár hozzátesz a sztorihoz viszont ilyet azért láttunk más jó párszor.

Szóval kicsit lassú, de nagyon ígéretes sorozat.[/toggle]

Gabo81 – 8/10

Ez viszont már nagyon ott volt a szeren. Az igaz történetek amúgy is kedvesek a szívemnek. Szépen, lassan és hihetően építkezett, mindezt úgy, hogy rendesen belefolyik a fő történetszálba. Ahogy a csávó egy napját bemutatták a kajálásoktól, addig ahogy táncol a kis japók között, simán hihetnénk azt is, hogy ez valami elcseszett doku reality magányosan utazóknak. Jó volt egy kicsit látni, hogy ott sincs kolbászból az a bizonyos kerítés.

Mutasd a spoilert!

Egy fickót leszúrva találnak és mégsem lehet gyilkosságnak minősíteni…

Viszont érdekes, hogy a végén ingert sem éreztem, hogy tovább folytassam. Tetszett, tetszett, de ennyi ebből a vilagból nekem elég is volt. Talán majd egyszer…

Patrick – 9.1/10

Michael Mann által rendezett első epizóddal rizikóztam – hiszen a korábbi ajánlásaimmal ellentétben ezt még nem láttam –, de nagyon örülök, hogy nem kellett csalódnom benne. Ez bizony egy nagyon klassz és menő pilot volt. Jól indult, és még jobban folytatódott. Bár lassan építkezős anyagnak érződik, de közben már most sem fél szórakoztatni. Egyszerre tud véresen komoly és humoros is lenni. De hát az élet már csak ilyen ugye. A fények, a hangulat és a párbeszédek is nagyon jók. Egyszerűen nekem ez most kellett. Kirángatott a saját kis világomból, és ugyan még csak ízlelgetjük mi is lehet a háttérben, nekem ezek a kóstolók szinte már egyes főfogásokkal is egyenértékűnek számítottak. Néhány másodpercnyi – kameramozgásos – megingást leszámítva vérprofi munka. A pontszám nem is lehet kérdés.