Vetítőterem – #06


Never Look Away [ Mű szerző nélkül ] – 2018

Egy kor lenyomata egy átívelő történet, egy érzelmi bomba. Gyönyörűek a képek, egy-egy beállítás tényleg pazar, de úgy általában is nagyon szép a film. Nem igazán tudnám megmondani milyen érzéseket keltett bennem. Bár könnyen a hatása alá kerít, de bennem mégsem hagyott valahogy igazán mély nyomot. Valahol értem egyesek miért tartják felületesnek, bár szerintem nem az. Ha nem képes úgy maga alá gyűrni, mint pl Patrick-ot, hajlamosabb vagy elsiklani a film felett. Én valahol félúton vagyok. Bár nem vesztem el benne teljesen, élveztem ezt az érzelmi utazást, ami ennyi évet ölelt fel. A zene is nagyon tetszett. Megragad az ember fejében és ábrándozásra késztet. A színészek is jók. De bevallom a főszereplő fiatal srác nekem nem igazán volt szimpatikus. Nem a játéka vagy a karaktere, csak ahogy kinéz. Az az ember akire ránéznek és… Nem szimpatikus az arca. De ez van, erről nem tehet.

Csak azért nem tudtam rá 10-et adni, mert nem teljesen igaz történet. Kétszer is megnéztem és másodjára sem untam pedig pontosan tudtam mi fog következni. Éltem együtt festővel, még álltam/ültem is nekik modellt a főiskolán, de szerencsére nekem nem kellett kalapácsot fogni a kezemben. 😁 Nagyon jól visszaadja az alkotás folyamatát, a szikrától egészen egy kiállításig, azt hogy minden egyes benyomás az életünkben ott marad, nyomot hagy stb, stb… A történelmi vonal is zseniális, a kis ember szemszögéből láthatjuk azt is, aki mindig szív és azt is, aki mindig jókor van jó helyen… Ami egyedül zavart az a főszereplő arca. Egyszerűen semmilyen érzelmet nem lehetett róla leolvasni és ezt letudták annyival, hogy lyme-kórja lehetett gyerekkorában. A lényeg, hogy gyönyörű film. Mondjuk én biztos az ágy alá másztam volna és nem ugrom ki az ablakon 😂

Már leírtam nagyjából korábban, de nálam nagyon ült. Három órás film ritkán repül el nálam ennyire lazán, pláne úgy, hogy közben nem kell feszengenem valamilyen nekem kevésbé tetsző dolog miatt. Szóval jó képek, kiváló zene, jó színészek, és nekem a srác is bejött, mármint nálam működött a dolog minden szinten. A film meg jó, nagyon-nagyon jó. Láttunk már sokféle háborús filmet, láttunk már több sokórás életrajzi filmet, de itt működik az átmenet, működik az, ahogyan az adott éveket lefestik. Nagyon jó arányban tálalták a dolgokat. Én még nem néztem utána, hogy mennyire hiteles a sztori, de ha nem lenne az, akkor is maradna a 10 pont, pláne egy ilyen filmnél, ami a művészetről is így mesél. Plusz lehet nem is akarom tudni, hogy mi és hogyan történt, ha ez engem így, ebben a formában ennyire elvarázsolt. Maradjon meg ez így.


Veronica Mars – 2004

Abszolút pozitív csalódás. Sose voltam nagy tini sorozat rajongó. Az FNL talán az egyedüli, amit imádtam. Persze nem is soknak adtam esélyt. De ez jó volt. Pörgős, vicces, egy totál aranyos főszereplő csaj. Jah és azért az kemény, hogy elég sok mindent toltak bele egyetlen részbe, mégsem hatott túlzsúfoltnak. Ezek után tényleg el kéne kezdenem a Szívek szállodáját is….

Tudom, hogy nagyon sokan imádják, dicsérik és bájos, de engem egyszerűen nem fogott meg, pedig három részt is megnéztem belőle.

Mutasd a spoilert!

Egy középiskolás lány, aki a tűzoltók segítségével bizonyítékot hamisít egy rendőrségi raktárban, hogy lepaktáljon egy motoros bandával, akik nagyon nem olyanok, mint egy igazi motoros banda.

Ez egy tini sorozat tinikről, lehet ha ezt tiniként látom akkor elfogadóbb vagyok. Vagy csak én veszem el túlságosán a részletekben? 😅

Nekem nagy kedvencem a sorozat, jók a karakterek, van benne kellő mennyiségű és minőségű dráma, feelgood is közben (poénok, tengerpart, lazulás), és pontosan, ahogy JackOneill írta; nekem is ez jött le; szinte túlzsúfolt az első rész, ennek ellenére nem hat erőltetettnek, a cselekmény szépen kezd ívet vetni, a szálak szépen kibontakoznak, hogy aztán majd egyszer összeérjenek. És hát kérem, már az első rész alapján látszik, hogy ez nem egy egyszerű sztori lesz. Veronica meg vagány csaj és okos is. Még minidig üdítő és kellemes néznivaló, és így első blikkre nem véletlen adtam a sorozatra 10/10-et még régen. Mindig is mondtam, hogy több ez a sorozat, mint aminek elsőre látszik, de ez igazából csak idővel tudatosul az emberben.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük