Néhány nagy kedvenc klipem Japánból…

Hmm… Kevés szöveggel, de gondoltam megosztom néhány mostani, nagyobb kedvencemet, frissebb találatomat veletek. Nem is húzom tovább a szót, itt az első.

Mennyire jó, már-már vidámabb (?) féle indie rock anyag ez. Nagyon hamar elkap a dal, a hölgy hangja gyönyörű, és bár most aztán tényleg rohadt mód nem értek semmit, még így is nagyon adja az egész hangulat. Az együttes neve: 羊文学 Hitsujibungaku. Három lemezen vannak túl, és eléggé kedveltek, nem csak úgymond hallgatottak. Egyébként persze nem kifejezetten ismeretlenek. Meg is értem, tényleg nagyon profin tolják – akárhonnan is nézem. Be is teszem tőlük még két kedvenc videóm, mert menthetetlen vagyok. Ti meg biztos rohadt mód ráértek ugye.


A következő a スプール [Spool]. Nagyon jól indul a lenti szám, egyből mondhatnám, hogy nekem telitalálat; az elején az a pár másodpercnyi – igencsak melankolikusra sikerült pengetés után – egy olyan klassz ritmusú shoegaze / dream pop dalba kezdenek bele, hogy az embernek rögtön kedve támad táncra perdülni… Amúgy imádom a klip egyszerű megoldásait, a képi világát, a színeit, magát a vibrálását. Mindent. Ez egy ismeretlen gyöngyszem a megtekintések számát nézve.


Aztán most legyenek ők: きのこ帝国 Kinoko Teikoku. Nem tudom mit csináltak az első lemezükkel, de az tény, hogy RYM-on 2013-ban a 23. (!) legjobb LP az övék, több mint 3700 szavazat után. Az azt követő album még elég jó értékeléseket kapott, ha bár már nem is ennyire kirobbanó számban. Aztán kicsit beszürkültek talán. De nem tudom. Pár napja találtam ezt a dalt, amely 2013-ban készült, akkor, amikor sokak szerint a csúcson robbantak be.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük