Venus Principle – Rebel Drones / klip /

A Stand in Your Light címet viselő lemez egy különleges projekt jegyében kerül majd kiadásra, napra pontosan május 27-én. A Venus Principle többek között veterán zenészek kemény munkával megszerzett tapasztalatainak és szenvedélyes hozzáállásuknak köszönhetően lehet igazán érett hanganyag.

Bár a klasszikus rock központi szerepet tölt be ezen debütáló nagylemezükön, a Venus Principle nem fukarkodik – ezen zenei kereteken túlmenően is – számos saját hangulati elem hozzáadásával sem. A fájdalom és a sötétség hatja át a lemez dalainak többségét, mely természetesen bizonyos pillanataiban magában hozdozza a fény, a remény, a gyengédség és a melegség ígéretét is. A sötét, dallamos art rock és a pszichedelikus témák igazán remek korong képét vetítik előre.

A Venus Principle 2019 őszén alakult, miután a Crippled Black Phoenix egyes tagjai otthagyták a zenekarjukat. Ezen zenészek aztán az At The Gates, az ISON, a Tacoma Narrows Bridge Disaster, valamint a Louise Lemón aktív és egykori tagjainak közreműködésével bemutatták az alábbi kislemezdalt, amely egyébként a lemez első tétele is lesz. A Stand in Your Light egy hosszúra tervezett zenés karrier első fontos állomása, amely nem kevesebbre hivatott, mint elvarázsolni a rock és metal műfaj iránt rajongó hallgatókat egyaránt.

A Rebel Drones című tétel tökéletes lenyomata a fentebb megfogalmazottaknak, miközben már szinte meglepő magabiztosságot is sugároz a zenekart illetően. Meglehetősen merész húzás, hogy már elsőre is egy több mint 10 percet felölelő tétellel próbálják magukat az emberek szívébe lopni. Mondom ezt annak ellenére, hogy a klip hosszát azért kicsit kiigazították, és ezen formátum esetében beérték röpke hét és fél perccel.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük