Vetítőterem – #53


America’s Sweethearts [ Amerika kedvencei ] – 2001

JackOneill – 6.2/10

Ti tényleg próbára tesztek. Ezt a két végtelenül romantikus lelket… 😃 Meg is érdemlitek a sok erőszakot a következő ajánlott filmből. 😃 Na de a film. Bevallom ez tetszett talán legkevésbé eddig ebből a zsánerből. Nem mondhatom, hogy utáltam az egészet, csak untam. Nem igazán volt szórakoztató, mondjuk még annyira sem mint a nemrégiben ajánlott Tom Hanks féle film. Pedig az is egy könnyed kis film, és nekem ezzel nincs is bajom, tudok élvezni olyan dolgokat ami nem tud vagy nem akar nagy dolgokat mondani, és a megvalósítás sem kell hogy mérföldkő legyen a filmtörténelemben. Képes vagyok kikapcsolni, de itt ez nem sikerült. Bevallom elég sokat telefonoztam is közben pedig filmezés közben azt nagyon ritkán teszem. De….mint mondtam így sem volt borzasztó.

Gabo81– 7.5/10

Mint már írtam is, a sorozatban tűnt fel ez a film, ami ugye igaz történéseken alapszik és gondoltam tegyük őket párba. Ezért is írtam, hogy a filmet kell előbb megnézni. A sorozat valamelyik részében, úgy mondják „Csak egy blődli vígjáték”. Pedig annál ez több szerintem. Annak idején én imádtam. Talán ez volt az első DC++-ról leszedett filmem. Két CD-re fért fel csak és rongyosra néztem. Mai szemmel nyílván már nem lennék annyira oda érte. Ahogy látjuk a szép emlékű Billy Crystal az egyik producer, forgatókönyv író és szereplő is. Ő azért annak idején nagyon menő volt és nem véletlen, hogy még a mellékszerepekre is nagy neveket tudott hozni, bár szerintem ez nekik csak egy örömjáték volt. Maga a film? Mai szemmel nézve, tényleg csak egy bájos vígjáték. Sok újat már nem tud mondani a sztárok rejtett világáról, mert már láttuk eleget, de akkor még azért ez újdonság volt. A szereplőket nézve, sosem gondoltam volna, hogy a Catherine Zeta-Jones ás Julia Roberts el lehet adni testvérekként. Szerettem annak idején John Cusack-et, de a női oldal sokkal erősebbre sikerült. Egy ilyen nő sosem jönne egy John Cusack-el vagy Hank Azaria-val. Szóval én mindenkinek csak ajánlani tudom, egy otthon hátradőlős pop-corn mozi.

Patrick– 5.7/10

Egy ideig még úgy ahogy szórakoztató is, de aztán – elég hamar – olyan kiismerhetővé válik, hogy egy idő után minden egyes perce elpocsékolt időnek érződik, mert még viszonylag hosszú is a film ugye… Mélységet egyébként ne nagyon keressünk. Popcorn mozi persze, de ez önmagában már nem is tudom mit jelent, mert engem pl. ez a könnyed kikapcsolódás pillanatok alatt lefáraszt, elzsibbaszt… Valahol aranyos, valahol kínos, valahol vicces, valahol romantikus. De semmiből sem elég jó. Eredetiség, vagy merész, bátor húzás meg egy szikrányi sincs benne. Szerintem láttam régen – így újranézve legalábbis így érzem –, és hát nem csoda, hogy alig (vagyis nem) emlékeztem rá. Nem botrányosan rossz, de hogy ez régen sem ütötte meg azt a szintet nálam, az biztos. Ma meg már…


The Staircase [ Az utolsó lépcsőfok ] – 2022

JackOneill– 7.6/10

Elég kellemes kis true crime epizód volt ez. A rész végéig sem volt semmiféle szilárd elköteleződésem amellett, hogy a főszereplő ártatlan-e vagy valóban ő lehet-e a gyilkos. Ez amiatt is lehetséges mert elég ügyesen adagolja az infókat a sorozat. Vannak visszatekintések, de az nem elég másra csak hogy kicsit jobban beleláthatunk a család életébe és elbizonytalanodhatunk bármelyik irányba is hajlunk. Az ügy tárgyalóteremi része is elég ígéretesnek tűnik, de ez itt még csak épphogy megjelent. Az operatőri munka is kimondottan kellemes volt. Az egyedüli negatívum, hogy nem igazán fogott meg egyik karakter sem. A veszteséget átélő férj sem tudott meghatni és hát Tony Colette sem tartozik a legszimpatikusabb színészek közé nálam. Így vagy úgy elég ígéretes szériának tűnik.

Gabo81– 8/10

Sokáig csak szemeztem vele, azt hittem csak egy újabb Tudhattad volna lesz, aztán végül Colin Firth neve győzőtt meg. Ő azért nem vállal el minden vackot. Nagyon erős ebben is a szereposztás, őszintén szólva teljesen feleslegesen. Mindenkire úgysem lesz idő, hogy bele merüljenek. Bevezető résznek nagyon jó, le is daráltuk pár nap alatt az egészet. Maga a kezdés is, ahogy a gyerek szemén keresztül mutatják ahogy megérkezik a helyszínre. Aki szereti az Igaz történetes cuccokat annak tökéletes. Nem tudom viszont, hogy fikcióként is megfogott volna-e. Most próbálnék valami leírhatót találni arra, hogy miért 8-at adok rá, de nem tudok. Egyszerűen csak működött és kész.

Patrick– 7.3/10

Alapból imádom a true crime-ot. Nagy kedvenceim a The Jinx, valamint a Making a Murderer. Mondjuk itt is rengeteg hiányosságom van. És ez pl. ugye nem is true crime. Mármint most ez az, vagy nem az? Látjátok mennyire kezdő vagyok, az sem tudom mi a true crime kritériuma… Szerintem amiket eddig én láttam, azokban egyértelműen nem színészek játszottak, sőt az ügyek nem egyszer a forgatás alatt kaptak kisebb-nagyobb lökést, és így a reakciókat egy az egyben, kozmetikázás nélkül láthattuk… Ez egy sima kriminek néz ki eddig, amely egy megtörtént esetet dolgoz fel. Lehet később más lesz, de az első rész alapján nem értem miért „True Crime”.

Az első részt néztem még csak meg. Nem tudom. Volt is hozzá kedvem, meg nem is, igazából ezer dolgom van / lenne… (Vagy semmi, attól függ honnan nézzük.. :D) De nekem ez annyira nem adta. Érdekes, érdekes. És még kiváncsi is vagyok, ami egy jó pont, de most lehet én vagyok nyomi, de én konkrétan azért szorítok, hogy igen, minden kétséget kizáróan

Mutasd a spoilert!

a nő férje legyen a bűnös.

Nem tudom miért akarom én ezt annyira, és lehet lesz csavar a dologban, de én valahogy nem tudtam a pasival szimpatizálni, akkor sem ha ilyen veszteség érte. A család is olyan nagy, hogy tök jó, de megint nem kötődök senkihez egy rész után. Még a feleségét is alig ismerjük meg… Szóval nem tudom. Nem tudok még igazán együttérezni velük, szorítani értük, pedig aztán ebben szerintem jó vagyok. 🙂 Ellenben a krimis része, azaz a nyomozás valóban érdekes; pontosnak, hitelesnek látszik minden. De valahogy közben „mehh” az egész. Nem ez a sorozat fog katarzist okozni, nem emiatt fogom összesírni a kispárnám. Nem mintha mindig ezt akarnám, de szóval hiába jó, meg még érdekfeszítő is, ha közben annyira nagy hatással szerintem nem lesz rám. Alapozásnak jó volt, de nem sokon múlt, hogy ne a félrerakott kupacban végezze. Ha műfajilag nem állna hozzám ilyen közel, tuti ennyi lett volna részemről. Aztán majd meglátjuk meddig jutok vele.