Vetítőterem – #50


You’ve Got Mail [ A szerelem hálójában ] – 1998

JackOneill – 6.9/10

Egy kis hibából adódóan egymás után két Hanks, Ryan filmet néztem meg egymás után. Bár köztudottan nem vagyon rajongója a műfajnak nem volt borzasztó élmény még két filmet sem végig nézni. Az is lehet, hogy valamikor láttam valamit a filmből. De Hanks egy remek színész, kedvelem Meg Ryan pedig egy szép és aranyos csaj. Ketten együtt igazából elviszik a hátukon a filmet, ami súlytalan egyszerű, de kedves. Ebben a kategóriában, ami nálam tud emelni az egészen az a humor. Ez a film sajnos nem volt igazán elengedve e tekintetben. Bár működtek a cuki esetlen pillanatok, de mégis a humor kicsit kevés volt. És ami volt sem mindig voltak a toppon. Ettől eltekintve egy korrekt 2000-es évekbeli kis film volt, de semmi extra.

Gabo81– 10/10

Remélem nem haragszotok meg amiért ezt is lenyomtam a torkotokon, de számomra ez egy nagyon fontos film. Annak idején nagyon gyatrán indult a csajozási, ismerkedési életem, úgyhogy interneten próbálkoztam és ott legalább lettek sikereim. Nyílván nem számoltam, de annak idején szerintem többször néztem meg, mint a Szindbádot, ami nyílván nagy szó. Még dvd-n is megvolt, néztem a film oldalát amin térkép alapján végigvezetik az embert a helyszíneken. Ha egyszer kijutok New York-ba, biztos végig is fogom látogatni a helyszíneket XD Mai szemmel nézve viszont, hááát… Bájos. Talán ezzel tudnám összfoglalni. Ha nem ismertem volna, minden egyes mondatát, talán még idegesített volna is sok minden. Amúgy nagyon jól össze van rakva, színészek, párbeszédek, zenék. Itt még a mellékszereplők is befutott színészek lettek azóta. Nem tudom, nektek mennyire tűnt fel, de a legapróbb részletekig elmentek abban, hogy a két családot ellentétbe helyezzék. Amióta a Trump a színen van, sokat lehetett olvasni, hogy New York-ban is egymásnak estek a gazdag demokraták, meg republikánusok. Nagyjából az Utódlás is erről szól. Durva, hogy régóta eszembe sem jutott ez a film, pedig szerintem még a jellemfejlődésemben aktív szerepet játszott. Nem hiszem, hogy mostanában még újra nézném, lehet ez a Szép volt, jó volt, de elmúlt kategória már nálam…

Patrick– 7/10

Kedves film, értékelhető üzenettel, jó zenékkel és olykor kellemes képekkel, meg hát a színészek is helyesek voltak. De semmi extra sajnos. Szenvednek néha benne, ami aranyos volt, meg persze ez valahonnan ismerős is – kinek nem persze… De szóval tényleg szórakoztató volt, pár jó poénnal, stb. Könnyed kikapcsolódás, kellemes szinkron, és most jutott eszembe, hogy ezt én szinkronosan néztem meg… Valahogy magától értetődött, hogy egy ilyen filmet szinkronnal nézzek. Akkor még készültek nagyon jók, most nem tudom mi a helyzet, de a feliratok minőségét és a tartalomgyártás fokozott állapotát elnézve kétségeim vannak… Szóval nem bántam meg a megnézését, és naná, hogy szorítottam értük. A legnagyobb gond az vele tényleg, hogy hiába hozza azt amit kell egy ilyen filmnek, de ettől még minden szinten elfért volna benne egy adag merészség és stílus.


Burning Bush [ Olthatatlan ] – 2013

JackOneill – 7.3/10

Erős képsorokkal kezd a sorozat az önmagát nyilvánosan felgyújtó emberrel. Később aztán kiderül, hogy nem ok nélkül tette mindezt, hanem a szovjet elnyomás ellen akart így fellépni. Meglehetősen erős és kétségbeesett lépés, ami valójában megtörtént és ez elég mellbevágóvá teszi az egészet. A tragikus esemény után bombaként robbantak be a társadalom, de leginkább a fiatalok csoportjai. Ezt a vonalat, a szervezkedést szívesebben néztem volna tovább is de sajnos ebből viszonylag keveset kaptunk. Ez a sok mozgatott karakter miatt is van. Az egyetemisták, aktivisták, rendőrök, bírósági dolgozók, családtagok, pártemberek. Szóval ennyi karakter azért megköveteli a teret, amit hellyel közzel meg is kaptak csak számomra érdekesebb dolgoktól vette el az időt. A rész végére azért tisztán látszik, hogy nem maga a tett, hanem az általa keltett hullámok és leginkább a későbbiekben kezdődő tárgyalások lesznek a középpontban.

GAbo81 – 7.5/10

Nagyon nehéz elfogultnak lenni és véleményt mondani egy igaz történet alapján játszódó filmről, sorozatról. Azt hiszem ezt már beszéltük is annak idején. Ez is egy nagyon kemény történet, magyar vonatkozása is lett neki Bauer Sándor személyében. Annak idején, aktív politizálásom idején én is olvastam róluk, de ennyire részletesen nem ismertem meg a sztorit. Szóval, tény és való, hogy ismeretterjesztésnek jó. Viszont nekem inkább a megvalósítással van bajom. Voltam már Prágában, azóta nyílván már nem úgy néz ki a helyszín és tudom, hogy nem is lehet rekonstruálni rendesen, de valamiért nekem ez túl Cg vagy nem is tudom, az intrója viszont nagyon ott van az eredeti felvételekkel. Mi is amúgy pont ma nézzük meg a harmadik részt. Ennyi tiszteletet megérdemelnek, hogy foglalkozzunk velük. Mindig próbálom magam beleképzelni az adott korba, de szerintem én gyáva lennék egy ilyenhez.

Patrick – 8.2/10

Na ez érdekes. „Sajnos” túl komplex és szerteágazó, és bár van idejük mindenfélére is kitérni az első epizód alatt – amely egyébként 1 óra 23 perces –, de valahogy nekem nem áll annyira össze ez az egész. Mivel viszont csak két epizód van belőle vissza, szerintem letudom. Meg érdekel milyen irányba is mennek majd a dolgok. A hangulat, a fényképezés, és a zene nagyon rendben van, talán ez húzza fel nálam ennyire. Amit problémásabbnak tartok, hogy túl sok a karakter, túl – mondjuk úgy – árnyalt még mindenki és minden, nehéz bárkihez is kötődni kimondottan. Nyilván egy ilyen sorozat esetében ezen az idő is tud segíteni, hiszen majd halad a cselekmény szépen gondolom, ahogyan aztán közben egyre több és több információt, valamint dialógust kapunk. Ígéretes, és szinte meglepő, hogy nem is hallottam még róla.