Vetítőterem – #43


Manchester by the Sea [ A régi város ] – 2016

JackOneill – 9.4/10

Előszöris maga a főszereplő nagyon szimpatikus karakter. Nem feltétlen szolgál rá talán erre teljesen, de a film során előkerülő hibáival együtt csak még emberibb és azonosulhatóbb személy lesz. Affleck játéka pedig mindebben hatalmas szerepet játszik. Abszolút elviszi a hátán az egész filmet. A történetről nem nagyon akarok írni mert bár szépen vezet minket végig minket a film különböző időkön át, a fő ereje a karakterekben és azok eszméletlenül hétköznapi és természetes mivoltukban rejlik. Nem csöpögős, nem művi, nem giccses, nem sziporkázóak a párbeszédek. Egyszerűen csak olyan, mint maga az élet. A karakterek sokszor nem tudják magukat kifejezni, de nem is kell. Érezzük. A kameramunka zseniális. Én leginkább a vágóképekben tudtam elveszni. Mindehez társul egy karakteres humor is, ami igazán magunkévá teszi az egészet. Ami egyedüliként nem igazán tetszett azok a zenék, vagyis inkább azok elhelyezése. Kicsit belezavart néha a nagy egészbe.

Gabo81 – 9/10

Amikor nekiálltam letölteni, akkor esett le, hogy én ezt láttam még az adott év Oscar gálája előtt. Aztán rájöttem, hogy nem lenne erőm újra nézni meg amúgy is x év elteltével, emlékszem a java részére, tehát az alkotás maximálisan elérte a kívánt hatást.

Mutasd a spoilert!

Mindezt annak ellenére, hogy nincsen gyerekem akit elveszíthetnék, ráadásul a saját hibámból. Tuti beleőrülnék és el sem jutnék a kocsmai bunyók világáig.

Sokadjára is megállapíthatjuk, hogy Casey sokkal jobb színész, mint Ben. Ránézel a fickòra és zsigeri szinten érzed amit játszik. A színészekkel kapcsolatban egyedül a bátyja volt számomra a kakukktojás. Számomra abban a közegben túl értelmes és nem oda való volt. Szóval jó volt, és amikor a végére értem csak egy nagy sóhaj és egy Huhh… élmény maradt. Jó választás volt.

Patrick – 10/10

Itt van a szobámban bekeretezve egy ilyen poszter, szóval, khm… Naná, hogy jár neki a 10-es. Régen írtam már róla egyébként. Azt itt lehet elolvasni. Gondoltam, hogy firkantok ide valamit, de úgy érzem, hogy felesleges…


Mayor of Kingstown – 2021

JackOneill – 9/10

Már az intro alatt reméltem, hogy ez egy jó pilot lesz mert nem lehet egy rossz sorozatnak ilyen jó intrója és méginkább ennyire jó zenéje. És hát szerencsére így is lett. Sokat ide elsőre nem tudok leírni karakterekről vagy sztoriról, mert ahhoz ez még talán kevés volt, de a megalkotott világ és szabályrendszer nagyon jól felépített és érdekes. A mikrodrámák amik a rész színesítették illetve maga az epizód végi történések koherens egységet alkottak.

Mutasd a spoilert!

Kicsit sajnáltam, hogy már a bevezetővel picit belespoilereztek a részbe mert Renner karaktere narrálja hogy ő Kingstown polgármestere így várható volt hogy a bátyja valahogyan kikerül a képből. De ahogy mondani szokták nem csak a cél, hanem az odáig vezető út is legalább annyira számít.

Gabo81 – 8/10

Borzasztó nyomasztó volt az egésznek a légköre, viszont mégis egész életszerű és hihető egy-két párbeszédet leszámítva. A színészek is nagyon jók meg hitelesek, de hiába tetszett és jött be, egyszerűen nem lenne lelki erőm tovább nézni.

Patrick – 9/10

Nekem tetszett nagyon. Jó intro, pörgős és érdekes felvezetés, remek színészekkel, meg hát Taylor Sheridan… Engem beszippantott ez a sötét világ, és a kissé egyedi megközelítése a témának. Számomra ez egy hangulatbomba is volt. Az első évadról itt írtam.