Vetítőterem – #42


The Suicide Squad [ Öngyilkos osztag ] – 2020

JackOneill – 8/10

Sajnos a költözés és azt követő dolgok miatt annyi szabad időm sem volt, mint gondoltam így nem tudtam újrázni és továbbra is bontatlan maradt a steelbook.
De azért nem volt ez olyan régen.
Az első öngyilkos osztag az egészen hangulatos és ígéretes előzetes és az új Joker ígérete után a legrosszabb DC képregényfilm lett a ragadozó madarakkal egyetemben.
A 2. rész próbált is teljesen elvonatkoztatni és egy merőben más hangsúlyt megütni. Ez James Gunn érkezésével a humor és az abszurditás lett. Szándékosan választott a DC képregények B oldaláról és olyan figurákat, akik nevetségesen hatnak önmagukban is. Lásd Polka DOT Man. És ez milyen baromi jó ötlet is volt. Nyilván nem egy Dark Knight, de soha nem is akart hasonló sem lenni – csak egy agymenés ezekkel a mindenhonnan kilógó karakterekkel. Akik persze sablonosak és néhol egysíkúak, de mindenki pont annyira van megírva, hogy betöltse a neki szánt részt a film egészében.
Bár ez a csapat elitélt bűnözőkből állt, az első részben ez kicsit sem látszott itt azért legalább megmutatkozott, hogy nem épp a becsület bajnokai mind. Nekem jól esett volna, ha még egy kicsit eldobja az ékszíjat a film és voltak kiaknázatlan lehetőségek, de ígyis egy jó kis agyament vígjáték képregény film lett.

Gabo81 – 7.5/10

Fura helyzet, mert a kettő szervesen összefügg, úgyhogy nehéz szétválasztani a kettőt egymástól. Azt kell, hogy mondjam, számomra legalább is a DC már veri a Marvelt. Komolyabbak, sötétebbek és nem az a csili-vili. Egyszerűen már jobbak és élvezhetőbbek. Ahogy ezzel a zenével elkezdődött, aztán a főszereplőknek hitt emberkék sorban haltak meg.
Annyira szerintem már ismerhettek, hogy dráma, melankólia és lassú filmek pártolója vagyok, de ez most akció-vígjátékban is megállta nálam a helyét. Nem is hiszem, hogy magamtól rátaláltam volna.

Patrick – 5/10

Hát ez elkeserítő volt valahol. Egy-két poént leszámítva inkább kínos. Minőségi meg ilyesmi, de hol van ez humor szintjén pl. akár csak egy Richard Donner félétől? És a másik nagy gond, hogy az akciók is… Te jó isten, komolyan kínos volt néhány jelenet és helyzet… Amikor a paródiát, a vígjátékot, meg az akciót ilyen komoly „üzenettel” vegyítik, az nálam általában nem működik. Vagyis ahhoz nagyon értő kezek kellenek. Ez meg mindenből fapad kb… Karakterek, mélység? Nincs. Minimális… Az akciókból tegnap este láttam, de már alig emlékszem valamire… Ez van, ha túl van tolva valami… A másik meg, hogy pl…

Mutasd a spoilert!

amikor mindenféle terv nélkül mennek oda pl az elején… vagy amikor a második banda nem tud az elterelő hadműveletről…

Komolytalan, olykor szinte gagyi, humorban szerintem meglehetősen szegény, átlagos cucc… Annyira nem szar, hogy emlékezzek majd rá, de hogy jó sem, az biztos…


Peacemaker [ Békeharcos ] – 2022

JackOneill – 8.5/10

Bár a film is tetszett és a humor, amivel meg lett valósítva tényleg szórakoztató volt ez a sorozat rátett egy lapáttal.
Ami hiányérzetet okozott a filmben azt itt maradéktalanul megkaptam. Egy igazi elmebeteg agymenés az egész. Totálisan elszaladt a ló Gunnal. De ez nagyon jól állt ennek az alapvetően is B kategóriás „hősről” készült sorozatnak. A kezdő jelenetek a kórházban lezajlott párbeszéd és az újonnan behozott karakterek nagy része is mind betalált. Mégis a legfőbb erénye, hogy John Cena szerény képességei, és a karakter ellenszenves, beképzelt és nem éppen túl okos személye ellenére is egy szerethető és az évad további részeiben meglepően jól árnyalt karaktert tudott alkotni.
Itt még maga a főhős is egy csetlő botló alsógatyában szerencsétlenkedő ember a többiekről nem is beszélve. A Deadpool pl itt vált kissé hiteltelenné hiszen hiába parodizálta a képregényfilmek minden aspektusát, ha végsősoron maga is szolgaian követte azok felépítését.
Én nagyon élveztem egyszerűen szórakoztató volt.
És ne feledjük a zseniális intrót tánccal, zenével együtt tükrözi mit is várhat az ember ettől a szériától, úgy ahogy van tökéletes. 😀

Gabo81 – 8/10

A sorozat azt kell mondjam, még jobb volt, mint a film. Ez már keserédesebb és lassúbb, de azt hiszem ez egy jó kezdés. Egy részbe bele tudták szuszakolni az összes szereplőt, de amikor véget ért, azt hittem sokkal több idő telt el, mint egy óra.
Az intró a tánccal borzasztó idegesítő, már-már indiai feeling, de azt leszámítva nézhető lesz. A karakterek is szerethetők, de ami vitte számomra a prímet, azok a párbeszédek. Ha lesz időm rá, akkor végig fogom nézni. Már csak Sasi miatt is 😀

Patrick – 8/10

Ez viszont jó volt. Éppen csak 8-as, de 8-as. Még az is lehet, hogy folytatom egyszer a közeljövőben. Hangulatos volt, valamilyen szinten izgalmas és pörgős, és hát itt azért már volt egy kis árnyalása is a karakternek. Nekem viszont az eleje szintén nem tetszett. Az a tánc, valami rohadt irritáló és gagyi volt bizonyos elemeiben… Szerintem ahhoz képest ez a sorozat komolyabb. És amúgy is a visszafogottabb dolgokat szeretem ilyen intro terén. Sok mindent ide nem nagyon tudok már hozzátenni, ezt élveztem, a filmet meg nagyon untam…