Vetítőterem – #39


The Dry – 2020

JackOneill – 9.4/10

Sokkal többet kaptam, mint amit remélni mertem. Egy érzelmes, magával ragadó krimi dráma. Olyan, ami nem szorul művészi elborultságra vagy túltolt feszültségkeltésre. Egyszerűen úgy jó ahogy van.


A film hangulata nyomasztó kietlen, mint maga az időjárás mégis volt valami megnyugtató benne ahogy néztem.
A sztori egy igazi krimi annak minden erényével. Nem lőnek el semmit előre és nem engedik, hogy hamar megtudd mire is ment ki a játék. A két gyilkossági szál, ami időn átívelve fut parádésan van futtatva végig. A jelenben történt önmagban tragikus és elborzasztó így nem is akarják az arcunkba tolni, hogy márpedig itt ez történt – akadj ki teljesen -, inkább a múltbeli eseményeket árnyalják. Ami nagyon jól működik. Nem elég, hogy egy érdekes és titokzatos eset, de egy olyan szép és aranyos fiatal lány köré épül, aki egy szó nélkül belopja magát az ember szívébe.
Nincsenek erőltetve az állejtős fordulatok egymás után, de nem is szorul rá a film mert hihetetlen precízen adagol mindent. Patika mérlegen kimért ritmusa van az egésznek.


Mindemellett a helyszín is remekül van használva. Ausztrália gyönyörű hely legyen bármilyen veszélyes. Az aszály súlytotta vidék és a vidéki környezet bemutatása is remekül rezonál az inkább lélektani drámát használó sztorival. Eric Bana egy jó színész, aki itt is teljesen rendben van, ő valahogy sosem tudott igazán nagyot gurítani pedig megérdemelte volna.
Mindemellett a zene is jól illeszkedett ehhez az életszagú történethez.
Igazából sokat tudnék beszélni erről a filmről mert nagyon tetszett, de ide ennyi elég.

Gabo81 – 8/10

Szeretem az ausztrál cuccokat. A durva, hogy nem is tudtam mikori alkotás, és azt hittem valami tizenéves lehet.
Megvolt benne minden ami egy jó vidéki krimihez kell. Lassúság, szép tájak, fordulatok stb. Isten igazából, nekem egyedül Eric Bana-val van bajom. Végig az volt bennem, hogy miért nem Guy Pearce? Talán csak Az ajánlat kevert meg 🙂
Amúgy ritka idegesítő, amikor nézek egy filmet és előre meg tudom mondani mi lesz. Na ennél nem volt így.

Patrick – 9/10

Most nincs kedvem ragozni. Nekem nagyon bejött. Erről majd még inkább írok a blogon.


Severance – 2022

JackOneill – 6.9/10

Kissé csalódást keltő volt ez a pilot. Alapvetően a lassú kezdéssel nem lenne baj, de valahogy nem tudott igazán átadni sokmindent a rész annak ellenére sem, hogy hagyott időt a dolgokra. A színészek és maga a világ is elég steril ez persze kicsit sajátosság is. Láttunk már hasonló hangulatú filmeket.
Maga a szétválasztás miértje, mit is csinálnak bent és egyáltalán mi rejlik az egész mögött viszont továbbra is érdekel. Semmit nem nagyon tudok kiemelni belőle sem pozitív sem negatív irányban. talán csak a korrekt néhol érdekes és nagy totálokban tálalt fényképezést. Ezt Stiller úgy tűnik szereti mert a napokban néztem újra a Walter Mitty-t is (én szeretem) és abban is sokszor alkalmazta.

Gabo81 – 9/10

Lehet csak én vagyok mostanában ihlettelen állapotban, de én erről sem nagyon tudok mit írni. Egyszerűen úgy volt jó, ahogy és ezt biztos, hogy nézni fogom majd valamikor.
A szereplők is nagyon ott vannak, a téma is, és egyszer biztos megtudjuk mit dolgoznak.

Patrick – 4.4/10

Hát ez szerintem pocsék volt. Unalmas, üres beszélgetések, igen lassú felvezetéssel.. Na nem mintha később felpörögne akár kicsit is… De tényleg… Értem én, hogy ez csak a felszín, és még látnék is bele a későbbiekre nézve potenciált, de engem ez nem vett meg; érdektelenség fátyla lengi be az egészet – hiába láttatja hát közben magát minőséginek. A felütés és az ötlet ide önmagában kevés volt…