Vetítőterem – #38


July 22 [ Július 22 ] – 2018

JackOneill – 8.5/10

Ha pár nappal később nézem meg, tekintve a mai geopolitikai helyzetet talán annak ellenére is nagyobb nyomot hagy bennem, hogy nem pontosan erről szól a film. Bár nem így történt, így is tetszett. A film első felében annak ellenére elég nagy a feszültség, hogy tisztán látható mi is fog történni. A robbantásos elterelésre nem számítottam elsőre vagy úgy mondanám arra, hogy ennyire ki lesz tervelve. Engem sikerült feszültségben tartania a filmnek, köszönhetően annak is, hogy maga a vérengzés is hatásosan lett megelevenítve. Igaz történet, de nálam ez valahogy kiesett vagy ha akkoriban hallottam is róla nem ragadt meg. Gimis voltam már szóval igazán emlékezhetnék rá. Mindig értetlenül állok az efféle ámokfutásokkal és az azt követő jogi lépésekkel szemben. Egyfelől nem lehet normális az, aki ilyet tesz másfelől ez nem egyenlő az ártatlansággal vagy a büntetés enyhítésének lehetőségével szerintem. A főszereplő srác drámáját szerintem jobban is ki lehetett volna hangsúlyozni mert bár ő az, akin keresztül elsősorban láthatjuk milyen nyomot hagyhat valakiben egy ilyen trauma, szerintem kissé elnagyolták ezt a részt. Ugyanúgy az ügyvéd része a filmben. Tetszett, hogy foglalkoznak vele és az ügy rá vetülő negatív hatásait is mutatták, de ebből is lehetett volna több. Maga a film viszont összességében tetszett.

Gabo81 – 8/10

Most döbbentem rá először, hogy egy igaz történetnél mennyire nehéz szétválasztani az eseményre adott reakciót és magát az alkotást. Nyilván én is foglalkoztam vele amikor történt, de ennyire nem láttam rá a dolgokra. Egy verőfényes délelőtt néztem meg, de így is végig szorongtam és csak többszöri nekifutásra sikerült. Magyarán hozta amit kellett, a színészek is nagyon jók. Viszont nekem magával a struktúrával van bajom. Túl sok mindent akartak belezsúfolni, amihez viszont kevés volt ez az idő. Simán lehetett volna egy film magáról a cselekményről és az előkészületekről, egy a tárgyalásról, a nyomozásról, az ügyvédekről stb, és egy film az áldozatokról meg a testi és lelki felépülésükről. Persze nyilván erre nem volt lehetőség, viszont annak aki egy kicsit rá akar látni a témára, annak tökéletes.

Patrick – 6.8/10

Unalmas, jellegtelen, személytelen, túlnyújtott. Én viszonylag tájékozottnak gondolom magam, és eléggé megvan a magam véleménye úgy a dolgokról, még ha néha ez kimerül annyiban is, hogy jó lenne, ha az emberek árnyaltabban látnának bizonyos dolgokat… Viszont nekem ez a film kb. semmi újat nem mondott, miközben meghatni sem nagyon tudott. Persze döbbenetes, meg ilyesmi, de ezen túl semmi. Se hangulat, se izgalmas karakterek vagy koncepció…


Stay Close [ Maradj mellettem ] – 2021

JackOneill – 5.1/10

Ahh nah ez viszont épp ellenkezőleg. Nem tetszett untatott az egész. Nem mondanám rossznak nagyon igyekeztek is rejtélyekkel feldobni az egészet, de ez nálam nem működött. Minden olyan steril és személytelen volt. A szereplők a sztorivezetés. Nem okozott fájdalmat, hogy néznem kellett csak nem tetszett, nem is ragozom.

Gabo81 – 7/10

Igazság szerint semmi különlegeset nem lehet róla elmondani. Éppen ezt daráltuk és volt annyira jó hogy feldobjam. Magát a témát már ugye itt is körbejártuk. Tud-e valaki teljesen új életet kezdeni és elszakadni a múltjától? Természetesen nem, különben, hogy is születhetnének meg az ilyen alkotások? 😂 Maga a család amit felépített, talán már túl idilli is, meg van benne pár bugyuta dolog, de azért a karaktereket rendesen kidolgozták. Szóval nem egy eget rengető a sztori, de egy esti összebújós, popcornos, darálósnak tökéletes.

Patrick – 5.4/10

Jómódú, szokásos helyes család, de persze aztán valami mégis elcsesződik, valami csak ott kísért a múltból… Totál érdekelten az egész és ezt még jobban untam… Lehet idővel jobb lesz, ahogy kibontakozik az egész, de ez gyenge volt, semmi stílus, semmi hangulat, semmi varázslat vagy atmoszféra… Pedig krimi rajongó lennék, de ez totál középszerű alapozás volt. Leginkább még annyit sem ért. Nem is értem, hogy miért próbált be a Gabo81 egy ilyet, szerintem sokkal eredetibb és jobb néznivalók is lennének… Pláne, hogy ez a sokadik Harlan Coben feldolgozás, mintha muszáj lenne, úgy nyomatják…