Vetítőterem – #37


Come True – 2020

JackOneill – 8.9/10

A horrorfilmeket már rég mellékvágányra tettem. Részben azért, mert nagyon ritkán érkezik igazán jó darab részben pedig mert egyszerűen elvesztettem az érdeklődésemet a műfaj iránt. Jelen filmet sem tudom csak ebbe a kategóriába szorítani. Feszült és főleg a végéhez közeledve olykor borzongató érzés a nézése, de kifejezetten nem volt horrorisztikus.
Üres, szürke világát nézve önmagában elfog egy kissé a szorongás, de ezt remekül egészítik ki a fényképezés és az elsőrangú soundtrack. Szoktam mondani, hogy egyes filmekre már akkoris megérné beülni egy moziba, ha csak a zenéje szól. Na ez pont olyan volt. A hangulatot, ami áraszt a film nemcsak, hogy ez tette egésszé, de a nagy részét neki köszönhetjük.
A főszereplő lány tökéletesen tölti be a képernyőt egymaga és a mellékszereplőkben sincs hiba.
A sztoriról nehéz lenne mit írni mert egyrészt spoilerek nélkül csak tapogatódzás másrészt hazudnék, ha azt mondanám minden tiszta a számomra kiváltképpen a végét tekintve. Kicsit hiányérzetem volt a lezárással kapcsolatban. Nem csak mert konkrét válaszokat nem kaptunk, hanem mert valahogy kevésnek éreztem. Egy rövidfilm lezárásaként mondjuk a Love Death+ Robotsban nagyobbat ütött volna és elegendőbbnek is érezném.
Mégis érthetetlen vagy értelmetlen filmről szó sincs. Mindenképpen élvezi az ajánlásomat mert ez egy olyan film, amit meg kell nézni és utána jól kibeszélni.

Gabo81 – 9/10

Sokáig úgy éreztem magam, mint a Tenet közben. Egyszerűen nem tudtam, hogy mit gondoljak. Fogalmam sem volt, arról, hogy mit látok és mit érzek, aztán nyilván a végére összeállt a kép. Azon agyaltam, hogy miért a 80-as évek, ha van okostelefonjuk? Ott volt a kiscsaj szobájában a Hóbortos hétvége posztere is, nagyon erősen filóztam rajta, hogy azt adjam fel az én körömre, mert nem hiszem, hogy láttátok. Szóval jó volt isten igazából, imádtam az atmoszféráját, a kritikákból megismerkedtem, a synthwave fogalmával is.
Fú és azok a képek, meg sötét alakok. Tudtam, hogy rám ezek nincsenek annyira hatással, de nem mertem úgy lefeküdni, hogy előtte még nem toltunk rá egy kis vígjátékot.

Patrick – 9.4/10

A pontszám adja magát, de írtam már róla korábban: Come True kritika.


Maid [ Egy szobalány vallomása ] – 2021

JackOneill – 9/10

Magában a történet alapjában nem kapunk nagy újdonságot mégis képes arra az 50 percre maradéktalanul lekötni a sorozat. Ez nagyrészt az alapkonfliktus apró árnyalásaiban rejlik.

Mutasd a spoilert!

A férj, akit otthagy nem egy agyatlan alkoholista roncs, aki veri őt és a lányukat. Jó nem is mintaapa de árnyalható a karakter. Valószínűleg fogják is.

A további családi háttér is színes és jól gazdagítja a történetet. Az pedig, hogy mindezt kb. egy fél rész alatt be tudták mutatni megsüvegelendő. A lány karaktere nagyon szerethető, mert nem csak az áldozat szerepében tetszeleg, de erős és elszánt is, ugyanakkor mégis esendő. Remek elem a pénzszámláló vagy minek is nevezzem, ami nem csak a szorult helyzetét hangsúlyozza ki még jobban,

Mutasd a spoilert!

de azt is aláhúzza amikor az utolsó dollárjait is egy új babára költi.

Imádtam. Az meg hogy mennyi szar üt be, és azokat hogyan próbálja kezelni szerintem nagyon reális volt. Persze már a Gravitáció filmnél is kritika volt, hogy nincs olyan pechsorozat mint amit abban láthattunk vagy akár itt. Ez már akkor is nettó baromság volt és most is. Ráadásul az ok okozat is teljesen jól van felépítve. Végignézős!

Gabo81 – 7/10

Fura, mert párom nézte ezt a sorozatot, és én láttam az utolsó résznek az utolsó fél óráját. Tehát kénytelen voltam úgy nekivágni, hogy tudom mi lesz a végén és még kell mondanom, az első rész jobb volt, mint az utolsó klasszisokkal.
Hogy őszinte legyek, tetszett a téma és a feldolgozás is, de nekem ez az amerikai megvalósítás, túl szentimentális lett. Kíváncsi lenék egy európai feldolgozásra. Nem is tudom, hogy fogalmazzak, a szereplők nekem túl szépek. Egy lecsúszott alkesz nem így szokott kinézni, lehet ez még csak a kezdeti fázis és azért nem akarták durvábban ábrázolni.

Mutasd a spoilert!

Amúgy iszonyú nyomasztó volt a menekülésük, ahogy fogyott el a pénz és mindig jött egy új mélypont. A vége nagyon emlékeztetett A boldogság nyomában wc-s jelenetére, csak ott azért tudtuk, hogy Will Smith nem tud rácsörögni senkire, ha akkora baj van.

Egészében azért jó volt, az anyja karakterét nagyon túltolták, és

Mutasd a spoilert!

remélem sosem kell bekerülni egy ilyen rendszerbe, mint ahová a csaj ment be segítségért.

Szerintem még Kafka is megirigyelte volna azt a jelenetet.

Patrick – 8.4/10

Erről is írtam már. Nálam az évad lazán 9/10 összességében. Az utolsó 5 epizódra simán ment mindenre a 9-es. Egyébként sok mindent nem tudnék írni ezen túl a pilot-ot illetően. Mármint igen, van egy tök aranyos, szerethető, fiatal, közülünk való anyuka, akinek nem úgy alakulnak a dolgai, ahogyan azt szeretné, és ez nálam már alapból jó pont, mert hát ki ne szeretne értük szorítani? Az a dramaturgiai fogás is nagyszerű, hogy Alex pénztárcájába is folyamatosan belelátunk…