Vetítőterem – #23


Flickering Lights [ Gengszterek fogadója ] – 2000

JackOneill – 7.2/10

Kicsit úgy érzem magam mint az Igazság bajnokai után. Többet vártam. Nem rossz de a karakterek a flashbackek ellenére is kicsit elnagyoltak és a jellemfejlődés is esetlen. Az eszkimót alakító színészt leszámítva nem volt gond egyikükkel sem ami az alakítást illeti. A humor is jó volt, tipikus skandináv humor. Itt viszont elég szépen el volt rejtve a párbeszédekben, megnyilvánulásokban. Nekem kevés volt úgy az egész. Mégsem tudom azt mondani, hogy rossz mert szórakoztató volt máskor pedig az a pici drámai él is működött ami volt benne. A visszaemlékezések összekapcsolódása viszont tetszett. Megadta azt az alap érzést ami ennek a barátságnak a megértéséhez kell. Sokkal jobb volt így mintha csak különálló részletek lettek volna a rossz gyerekkorukból bizonyítványt állítva ki annak miért lettek ilyenek.

Gabo81 – 6/10

Ez az én köröm volt, én választottam, egyszerűen mégsem jött át. Annak idején a nagy hármasból láttam az Ádám almáját, a Zöld henteseket, amikor ezt néztük akkor pedig elaludtam rajta. Gondoltam itt a nagy lehetőség és befejezem amit akkor elkezdtem a sógornőmmel egy pesti albérletben. Maga a téma nagyon jó, számomra is nagyon fontosak az életreszóló barátságok és a kutatása annak, hogy a gyerekkorunkban elszenvedett traumák, élmények stb. kihatással lehetnek-e az egész életünkre. Mikkelsen-t látni ilyen fiatalon nagy élmény volt és már akkor ő vitte el a show-t. Valahogy mégis az egész nekem túl vontatott volt. Lehet csak rosszkor láttam, rossz helyen…

Patrick – 5.3/10

Az egy főre eső idióták számának ennyire magas aránya filmtörténeti magasságokba emeli ezt a filmet. És ezt sajnos nem pozitívumként említem meg. A film meg szimplán olyan ordas hülyeségekkel van teli, hogy már fáj. Ezekre a karakterekre egy IKEA-s szekrény összerakását nem bíznám. Tényleg öncélú baromságokkal fárasztanak:

Mutasd a spoilert!

pl. az elején amikor kirabolják egy helyet, perszehogy’ törnek, zúznak feleslegesen, aztán lebuknak és csodálkoznak…

Gratulálok. Az a legnagyobb gond, hogy még viccesnek sem vicces sem a film, sem a karakterek. Ebben a filmben konkrétan egy jó poén vagy dialógus nem volt. Ha rászánnék néhány hetet, ennél sokkal különb, hitelesebb sztorit írnék… Oké, kezeljük tényként azt, hogy ez egy komoly dráma, de sült idiótákkal én sem azonosulni, sem együtt érezni nem tudok. A visszaemlékezések még elmennek, de egyébként is olyan csekély időt ölelnek fel ezek, hogy esélyük sincs menteni a menthetőt, és közben amúgy sem tudok elvonatkoztatni a filmben látható masszív ostobaságoktól. A zenei aláfestés jó, néha eszembe juttatta a Pánikszoba dallamait, a képekkel szintén nincs sok gond. Ennyit a pozitívumokról. Az írás viszont közel katasztrofális. Az ötlet, a sztori, ha nagyban nézem, még működhetne is, ha a fentiekre figyeltek volna és mondjuk kukázták volna a fő karakterek majd mindegyikét, de legalábbis egy kis ésszel és kreatív írással kisegítették volna őket… A végén található lövöldözős jelenet, meg zenei aláfestés önmagában szintén ér egy pontlevonást… Befejezésen az előzmények ismeretében már csak nevetni tudok…


Ragnarök – 2020

JackOneill – 6.8/10

A skandináv mitológia nálam mindig nyerő így a kiindulási alap nekem telitalálat. Nem véletlenül gondoltam rá én is többször, hogy belenézek. De tényleg mennyire jó lehet már Odinról és Thor-ról tanulni az iskolában?! Nem mondom gyorsan belecsaptak az egészbe főként a természetfeletti szálba, talán kicsit túl gyorsan is. Ugyan nekem nincs bajom azzal ha nem szarakodnak sokat, de azért egy kicsit bővebb felvezetés elfért volna. A fényképezés helyenként egész szép máshol meg középszerű semmi mintha a Barátok köztöt néztem volna kis túlzással. A helyszíneket jól használják. Ettől csak méginkább el akarok menni Norvégiába (nem mintha eddig nem akartam volna eléggé)…szemetek! A sztoriról nem akarok túl sokat írni mert a fősodor kissé még homályos de az epizódban történtek lekötöttek. A szereplők többsége okésan mozog a főszereplő is rendben van mint karakter de színészileg eddig nem kellett megerőltetnie magát. Nade a Greenpeace-es kiscsaj egyem a szívét milyen aranyos volt már.

Mutasd a spoilert!

A szívem szakadt meg mikor kiderült, hogy leszbikus.

Gonosz világ ez. Viszont összességében nem volt ez olyan rossz bár túl jó sem viszont pár részt megéri adni neki hátha kifut valahová a dolog. Ha meg mégsem akkor ez van.

Gabo81 – 8/10

Ez már egy lényegesen jobb alkotás. Igazság szerint, ami nem tetszik benne az maga az, hogy Youngster sorozat, tinikről inkább tiniknek, mint a mi korosztályunknak. Annak viszont zseniális. Talán egy kicsit felrázza őket a telefonba bámulásról és felnyitja a szemüket a világ működésének komplexebb aspektusaira is. Mindezt úgy, hogy zseniálisan ötvözi a mitológiát a modern kori cuccokkal. Istenek – óriások, Környezetvédelem – szennyezés, Szegény Sparos kisemberek – Gazdag gyártulajdonosok. A tempója legalább is számomra gyors, gyakorlatilag ugyanaz, mint az előzőeknél. Miért kell már az első rész első perceiben ellőni…? Amúgy a szereplők jól megválasztottak, hitelesen hozzák a kisembereket. Számomra sok új mondanivaló nincsen, de azok számára akiknek szól remélem igen és tanúságos lesz. Végig fogom nézni, és remélem egyszer a kasszás néni a spárban majd az én szemem is így felnyitja 😀

Patrick – 6.6/10

Áh, engem ez nem érdekel. Klisés is az egész, szennyezés, ipar, fogyasztás, stb, rossz arcok és jó arcok, nem tudom… Mitológia? Hát lehet van benne, de nem sok egy rész alapján és sokkal okosabb sem lettem egy rész után, de lehet nem is lennék, amúgy meg egy szokványos középszerű, gyenge szuperhőscuccnak tűnik elsőre. A karakterek nagyobbik része egyébként totál közömbös számomra, ha meg a rejtélyt akarok, akkor találok sokkal jobb olvasni vagy néznivalókat szerintem.